Спорт

ШЕЛТОН У НЕВЕРИЦИ: Ђоковић победио Американца, па овако прославио победу за финале УС Опена (ВИДЕО)

Фото: Инстаграм принтскрин

Српски тенисер Новак Ђоковић 10. пут у каријери пласирао се у финале УС Опена, пошто је у првом полуфиналу савладао младог Американца Бена Шелтона 6:3, 6:2, 7:6 (7:4). Меч је трајао два сата и 40 минута, а на крају је Новак у стилу свог противника прославио победу.

Најбољи икада, Новак Ђоковић је незаустављив на УС Опену. Опет је био на врхунцу своје моћи, па је тако преслишао Бен Шелтона у три сета.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На крају, када је тријумф и финале завршило у Новаковом гему, Србин је искористио прилику да „спусти слушалицу“ и тако прослави победу. Баш као што то често ради – Бен Шелтон.

Погледајте како:

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sportal.rs (@sportal_srbija)

Ђоковић је од почетка демонстрирао велику разлику у квалитету, све до финиша трећег сета када је Американац од 4:2 дошао до 5:4 и потом сет лопте. Ипак, Ђоковић је спасио сет лопту, затим направио нови брејк, али потом на свој сервис пропустио меч лопту, па се отишло у тај-брејк, где је по ко зна који пут показао менталну снагу.

„Комбинација дисциплине, воље ума, циљева…“

Ђоковић је после Тејлора Фрица, почистио још једног Американца, овога пута Бена Шелтона.

Славио је максималним резултатом и ушао у финале УС Опена. По сетовима било је 6:3, 6:2, 7:5.

После меча, изнео је утиске на терену.

– Пре свега, још једном желим да пошаљем љубав и пошаљем подршку публици овде, хвала вам што сте овде и пратите тенис. Ово су просто мечеви и ситуације због којих и даље устајем свако јутро и радим напорно као и млади играчи. Гренд слем турнири се највише рачунају у нашем спорту и ту играм најбоље. Играо сам најбоље против Американаца и требало је то одржати до краја. Било је и до крова, све је могло да оде на другу страну, задовољан сам због ове победе, каже Ђоковић.

О напорном раду и борби Ђоковића.

– То је комбинација дисциплине, воље ума, циљева и све што постављате испред себе. Благословен сам због свега. Доста сам дао, али имам доста тога да дам овом спорту. Још једно Гренд слем финале и имам још доста тога да пружим.

Следећи противник је Медведев или Алкарас.

– Очекујем најтежи меч турнира, ко год да буде противник, обојица су одлични противници, у одличној су форми. Медведев ме је победио овде пре пар година и најконстантнији је овде. А Алкарас? У овим годинама, невероватно шта ради. Тај меч ће бити уживање за мене уз кокице и неко добро пиће, закључио је Новак.

Извор: sportal