Спорт

СРБИЈА ЈЕ ПЕТИ ПУТ УЗАСТОПНО ШАМПИОН ЕВРОПЕ: Погледајте мајсторију Стојачића за титулу (ВИДЕО)

Фото: Твитер принтскрин

Репрезентација Србије у баскету 3×3 победила је Литванију са 22:20 у лудом финалу Европског првенства у Израелу, а апсолутни херој био је Страхиња Стојачић.

Популарни „Брка“ узео је на себе одговорност, подигао се за два поена при резултату 20:20 и „поцепао мрежицу“ за крај Првенства.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Србија је по пети пут заредом освојила злато на Европском првенству, док ће Литванија морати да се задовољи сребром. Летонија је након преокрета победила Фрнацуску у борби за треће место.

Наш тим на овом Првенству чинили су Стефан Којић, Немања Бараћ, Страхиња Стојачић и Марко Бранковић, који су у финалу показали какви су мајстори.

Србија је отворила меч промашеном двојком, а Пукелис је био успешнији за 0:2. Бараћ је доживео пех и повреду ноге, а Бранковић је промашио још једну двојку. Литванија је повела са 0:3, а Стојачић је убацио прву двојку за наш тим. Пукелис му је одговорио на исти начин за 2:5, а Србија је прокоцкала још два напада. Пукелис је реализовао ситуацију под кошем, а Стојачић је промашио тежак шут за два, али се онда исправио након велике борбе.

Којић је промашио са велике удаљености, а Џиаугис је ефектно поентирао за четири поена предности. Којић је убацио две двојке за изједначење (7:7), а Бранковић се надовезао са новом двојком за вођство Србије. Стојачић је само наставио невероватну серију за 11:7, али је Џиаугис погодио за два под фаулом, а онда је реализовао и два пенала. Пукелис је довео Литванију у вођство у веома неизвесном финалу.

Оба тима су уписала по нови поен за 12:13, а онда је Стојачић био половичан са пенала за ново изједначење. Бранковић је погодио веома битну двојку, а Вингелис није узвратио. Стојачић је промашио двојку, али Литванци нису поентирали. Којић је лагано прошао на зицер за 16:13, Литванци су опет промашили двојку на истеку напада, али су и „орлови“ продали лопту.

Стојачић је извео мајсторију за четири поена предности, а Пукелис је смањио. Стојачић је убацио двојку преко руке на истеку напада, али је онда из продора промашио, иако смо имали напад за победу на 19:14. Ужупис је био половичан са пенала, као и Којић, који је могао да донесе победу Србији – 20:15. Џиаугис је убацио двојку, а онда је досуђен обостран фаул, што је био девети за обе екипе.

Ужупис је добио пенале, реализовао је оба за 20:19, а Литванија је добила напад за победу због десетог фаула Србије у овом мечу. Ужупис је шутнуо на крају напада, али није убацио тројку за злато. Србија је узела тајм-аут, након ког је досуђена обострана лична грешка, а Којић је промашио из продора. Литванци су изградили напад и закуцали за 20:20, али је Стојачић убацио двојку за крај.

Погледајте победнички кош:

Извор: Нова/Србија јавља