Свет

ТУГА: Позната глумица преминула у сну

Фото: pixabay.com

Најближи се опростили емотивним речима!

Друга супруга покојног мултимилионера Рега Грандија, Џој Чејмберс Гранди, преминула је у сну у својој кући у Квинсленду у недељу ујутро, саопштила је њена породица.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Чланови породице су написали срцепарајуће саопштење, у ком су се опростили од Џој:

– Џој је преминула у сну рано јутрос окружена вољенима. Џој ће остати упамћена као награђивана глумица „Логие“, ауторка бестселера, песникиња, филантроп и изузетна пословна жена која је заједно са супругом радила на изградњи једне од највећих независних продукцијских компанија на свету.

Фото: Јутјуб

Џој је рођена као Керолин Џој Чејмберс у Квинсленду 1947. године. Позната је по улогама у сапуницама – као Рита у „Немирним годинама“, Др Робин Портер у „Младим докторима“ и Розмери Данијелс у „Суседима“. Освојила је награду „Логие“ за најбољу женску личност 1969. и 1970. након што је глумила у сапуницама свог мужа.

Џој је такође била пословна жена, песникиња, филантроп и колекционар лепих уметности и објавила је неколико историјских романа током свог живота. Њена последња књига, „The Soldier’s Choice“, објављена је 2014.

Упознала је свог мужа, ТВ извршног директора, Рега Грандија на аудицији 60-их година када је она имала само 18 година, док је он био у 40-им. Тада је био ожењен Патришом Пауел и са њом је имао ћерку Ким.

Џој и Рег су се венчали 1971. након његовог развода од прве жене и остали су заједно до његове смрти у 92. години у мају 2016. године. Рег је изградио ТВ царство заједно са својом женом и стајао иза познатих сапуница као што су „Sons and Daughters“, „The Ioung Doctors“, „The Restless Iears“, „Sale of the Centuri“ и „Neighbours“.

У раним годинама њиховог брака, Џој је писала сценарије за неколико Регових емисија и радила са њим као асистент продукције.

Извор: Srbija Danas