Свет

ТУЖНА ВЕСТ: Преминула позната глумица (ФОТО)

Фото: Pixabay.com
Фото: pixabay.com

Популарна глумица и модел Силвина Луна (43) преминула је пошто је „зарадила“ болест бубрега после операције „бразилског подизања глутеуса“, потврдили су њени адвокати, пише Миррор.

Она је преминула 31. августа, пошто је била у болници 79 дана због компликација које су уследиле после операције коју је имала 2011. године.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Њен брат Езекијел Луна, дао је докторима одобрење да је скину са апарата у подне у четвртак, пренели су локални медији.

Глумица је имала операцију у јуну или јулу 2011. године и извео ју је козметички хирург Анибал Лотоцки. Он је 2021. године оптужен за смрт пацијента ког је оперисао 2010. Силвини је убризгао течност која је садржавала полиметилметакрилат, који је забрањен по аргентинским законима. Безбојна, пластична супстанца користи се као замена за стакло у деловима за кола, сочива, панеле и прозоре.

Силвина је први пут потражила медицинску помоћ 2015. године када је имала камење у бубрегу. Дијагностикована јој је хиперкалцемија, па су је доктори ставили на недељну дијализу до трансплантације бубрега.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели SILVINA LUNA (@silvinalunaoficial)

Током 2016. године, у Мајамију је аргентински доктор Критситан Перез извадио опасну супстанцу из глутеуса. Он је тада изјавио да је Силвина развила аутоимуну болест коју су узроковали медикаменти које је примала током операција. Сви пацијенти оболе од бубрега и на крају премину, рекао је тада.

Док је чекала нови бубрег, њено стање се погоршавало па је хоспитализована 13. јуна. Скоро две недеље је била под седативима, све до 29. јуна када је скинута са респиратора.

Болница је 19. августа саопштила да Силвина дише самостално. Недавно је добила бактерију и опет је интубирана 30. августа, да би је веће следећег дана скинули са апарата за одржавање живота.

Канцеларија јавног тужиоца у Буенос Аиресу покренула је истрагу њене смрти, па је наложена и обдукција.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели SILVINA LUNA (@silvinalunaoficial)

Силвина Луна је преминула само две недеље после смрти Маријана Капрароле, водитеља, који је преминуо од последица операције из 2010. године, коју је извео исти доктор.

У фребруару 2022. године, др Лотоцки је осуђен на четири године затвора после тужбе коју су поднеле глумица и још три жене. У јулу, суд је донео одлуку да му се забрањује да се бави медицоном пет година. Он ипак није у затвору на одслужењу казне.

Извор: Курир.рс/ Телеграф

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ