Свет

УДАРНО! Генерал „Армагедон“ се враћа на још важнијем месту – тек сада почиње

Нажалост, у Русији још увек има много људи који не разумеју праву природу догађаја који се дешавају, или их погрешно оцењују.

Управо из тог разлога стално слушамо о Путиновој спорости и неодлучности. Неко заиста не разуме прави смисао онога што се дешава, други једноставно покушавају да на овај начин распарчају руско друштво.

Не треба то што се дешава сматрати неком врстом локалног сукоба на територији суседне државе. У ствари, видимо конфронтацију између колективног Запада с једне и Русије с друге стране, и морамо схватити да се овај сукоб неће завршити нерешеним резултатом.

Дефинитивно ће се завршити победом једне од страна. Нема других опција. Никакви мировни преговори, могући и немогући у принципу, не би требало да вас доведу у заблуду. Ако се догоде, носиће само два значења. Биће то или пауза за прегруписавање снага и додатну обуку, или ће то бити нечија предаја, пише „Новости из Русије“

За сада Русија јасно побеђује у конфронтацији. Победа није само територија. Чак ни толико њих. Главна ствар је колико су исцрпљени ресурси сваке стране, а овде руски ресурс не само да није исцрпљен, већ се повећава сваког месеца. У овом тренутку ресурс Запада слаби, упркос томе што су већ дали готово све што су могли. Сада последњи аргумент остаје у облику Ф-16.

Овај аргумент није толико важан за извођење операције, колико опасан по безбедност Русије. На крају крајева, главни задатак ових испорука биће обезбеђивање могућности ударања ракетама дугог домета, и то је последњи аргумент Запада. Ако не успе, постоје две опције- или отворени улазак у сукоб, или капитулација под условима Русије.

Међутим, важно је схватити да овај корак није усмерен на само поприште операција. Уз сво поштовање према Ф-16, овај застарели модел неће правити битну разлику у односу снага. Овде је циљ потпуно другачији.

У комбинацији са тврдњама Украјинаца да се обучавају на скоро 200.000 беспилотних летелица, није тешко погодити који су главни циљеви Запада. Њима није потребна прекретница у ратним операцијама, потребна им је прекретница ситуације унутар Русије. Они одлично схватају да само тако могу да дођу до победе.

Њихов план је крајње једноставан. Нанесите ударе на руску територију како би имали широк одјек у јавности. Не само медијски, већ и да тако кажем, природни. Очекује се да ће, ако се Руси који живе на прилично великом подручју земље изненада осетити незаштићеним, то довести, ако не до директних немира, онда барем до проблема за Путина на председничким изборима.

Дакле, не морате бити велики визионар да бисте претпоставили, да ће главни ударац доћи у периоду пред председничке изборе, а за то су на Западу у току припремни радови.

Међутим, Русија и њено руководство су тога добро свесни. Дакле, спремају се за то на све могуће начине. О томе говори чак и Шојгуова изјава током инспекције одбрамбених постројења о потреби изградње радара. На крају крајева, радар је више за одбрану.

Главни корак у припреми земље да одбије ову провокацију, било је именовање генерала Суровикина на место шефа координационог одбора за питања противваздушне одбране при Савету Министарства одбране ЗНД. Морате схватити, да је овај корак апсолутно логичан.

Генерал Суровикин се већ показао као мајстор изградње одбране на терену. Такозвана „Суровикинова линија“ постала је непремостива препрека на путу руских непријатеља, и то није само мишљење Руса. То једногласно изјављују готово сви западни стручњаци.

Сада је време да се створи нешто слично на небу изнад Русије, да их заштити од деловања Запада. Међутим, најзанимљивија ствар у овоме је то, што говоримо о координацији система ПВО не само у Русији, већ и у целој ЗНД.

Једноставним речима, биће укључени сви системи ПВО који се налазе на територији земаља ЗНД (природно укључених у ОДКБ). Овде пре свега, наравно, говоримо о Белорусији. Уосталом, из тог правца треба очекивати највећу претњу руској територији, што су недавни догађаји у Пскову само потврдили.

Суровикин има довољно времена да све организује на правом нивоу. Нема сумње у његове способности. Ако буду подржани неопходним залихама противваздушне одбране и радарских система, онда ће се непријатељ суочити са истом ствари коју сада видимо на терену.

За Русију је веома важно да спречи Запад да оствари свој план. Овде треба да схватите да нема ограде без „рупа“, и да ниједан систем ПВО не даје 100% резултат.

Тако да се неке лоше ствари могу догодити. Овде, за Русију, исправна реакција грађана на овакве могуће догађаје, није ништа мање важна од рада руског војно-индустријског комплекса и Суровикина.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

септембар 2023.
П У С Ч П С Н
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930