Свет

УКРАЈИНЦИ ТВРДЕ: Кадиров је у коми?

Представник Главне обавештајне управе Украјине Андреј Јусов рекао је да је лидер Чеченске Републике Рамзан Кадиров у критичном стању.

Лидер Чеченије Рамзан Кадиров је у коми према украјинским тајним службама (ГРУ). Страни медији преносе да се здравље чеченског шефа државе знатно погоршало последњих дана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како се наводи, све показује да погоршање његовог здравља није последица било какве повреде, већ вероватно већ постојећих болести.

„Информација је потврђена из различитих извора у медицинским и политичким круговима. Не ради се о повредама. Остале појединости треба додатно разјаснити. Он је болестан вец́ дуже време, а говоримо о системским здравственим проблемима“, рекао је Јусов.

Здравствено стање Кадирова, који је близак савезник руског председника Владимира Путина, изазвало је забринутост и спекулације о његовом наследнику, посебно ако не успе да се опорави.

Неки стручњаци тврде да би Русија могла да покуша да одржи стабилност у региону именовањем кредибилног наследника, док други страхују да би ситуација могла да доведе до повећања тензија и нестабилности.

У међувремену, нису саопштени детаљи о болести која је чеченског лидера довела до овог стања. Напомиње се да је ова вест почела да кружи друштвеним мрежама, док на Телеграму постоје сродни извештаји на руским и чеченским каналима.

Истовремено, руска страна није званично потврдила стање Путиновог блиског савезника. Сада остаје да се види како ће се развијати догађаји и какве ће последице имати кома чеченског лидера у региону и односима са Русијом.

Извор: Прототема