Свет

УЗБУНА У КИЈЕВУ ЗБОГ СИТУАЦИЈЕ НА ФРОНТУ: „Украјина неће издржати“

Украјина нема потребне ресурсе да издржи сукоб са Русијом, па ће Кијев ускоро морати да пристане на прекид ватре, рекао је бивши саветник Леонида Кучме, Олег Соскин, на свом „Јутјуб“ каналу.

„Украјина није спремна за дуг и исцрпљујући сукоб, објективно не може да га води, јер Украјина нема ресурсе да га изведе“, признао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Политиколог је приметио, да је за годину и по дана земља већ претрпела колосалне губитке у свим областима- економској, финансијској и демографској.

„Нема ресурса да се ово настави, чак ни наредних шест месеци“, закључио је он.

Раније је, руски министар одбране, Сергеј Шојгу, на састанку са руководством оружаних снага рекао, да је украјинска војска изгубила више од 66 хиљада људи и 7.600 комада оружја од почетка тзв. офанзиве.

Руска војска наставља да уништава војну инфраструктуру Украјине, навео је он. У августу су нападнута 34 командна места Оружаних снага Украјине. Поред тога, током протеклог месеца оборено је 159 пројектила ХИМАРС, више од хиљаду дронова и 13 крстарећих ракета.

Украјинска контраофанзива на јужнодоњецком, артјомовском и запорошком правцу почела је 4. јуна. Кијев је у борбу послао бригаде обучене од стране НАТО-а, и наоружане западном опремом.

Владимир Путин је изјавио, да је операција Оружаних снага Украјине пропала.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ