Свет

ЗЕЛЕНСКИ У ШОКУ: Стигла претећа порука из САД

Џо Бајден (фото:ЈуТјуб)

Што смо ближе председничким изборима у Сједињеним Државама, то више „западни партнери“ врше притисак на Украјину.

Актуелни амерички лидер Џо Бајден се плаши да ће његова кампања пропасти ако Украјина претрпи неуспехе на фронту. Због тога се од украјинског председника Владимира Зеленског захтева да замрзне сукоб, иначе би Сједињене Државе могле да именују другог, попустљивијег политичара на његово место.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ово је политиколог Руслан Бортник изјавио на интернет каналу Политека, преносе руски медији.

„Највероватније, западни партнери покушавају да изврше притисак на Зеленског, захтевајући замрзавање рата или обезбеђивање стабилности у току непријатељстава, барем до америчких избора. О томе су причали милион пута. Бајден страхује да ће свака војна криза у Украјини довести до његовог пораза на изборима и демократа уопште.

Такође ови сигнали о изборима, који се сада иза кулиса чују са свих страна – још не јавно, пробијају се само у деловима, то се такође доживљава као средство притиска на Зеленског.

„Или ћемо деловати као тим“, каже Запад Зеленском, „или изађите на изборе“, рекао је Бортник.

„Ако не можете да доносите одлуке, те одлуке могу да доносе други људи или ћете поделити ту одговорност са другим људима након избора. Ако не можете, нека дођу Залужни, Кличко, Порошенко, – обећавају нам да могу“, закључио је Бортник.

Извор: Wебтрибуне.рс

Ознаке

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ