Свет

КАДИРОВ ПОБЕСНЕО ЗБОГ НАПАДА НА ГАЗУ: Запретио Израелу као никада пре

Председник Чеченије, Рамзан Кадиров, оптужио је Израел за „фашизам“, који „ни на који начин није инфериоран“ у односу на Хитлеров, већ је и супериорнији.

Он је додао да је Фондација Ахмат Кадиров припремила помоћ за 20 хиљада палестинских породица.

Према речима председника Чеченије, „практично цео свет не жели да чује гласове сиромашне палестинске деце“ која му се обраћају „у нади да ће бити саслушана“.

– Неколико хиљада невиних људи постали су жртве ужасног ционистичког чина геноцида. Нико неће рећи тачан број – тврди Кадиров у објави на свом Телеграм каналу.

Он је напоменуо да „они који су се увек лицемерно залагали за људска права уопште не осуђују акције Израела, већ, напротив, пружају сву могућу помоћ агресору“.

– У својој окрутности према Палестини, израелски фашизам данас није ни на који начин инфериоран, већ је и супериорнији од Хитлеровог – додао је чеченски шеф.

Према његовим речима, стотине хиљада верника из Чеченије свакодневно се моле за „брзо кажњавање израелских злочинаца“, као и „милијарде људи различитог узраста широм света“.

Кадиров је изразио уверење да „Алах неће оставити ове молитве без одговора“.

– Регионални јавни фонд који носи име хероја Русије Ахмат-Хаџи Кадирова ће, као и до сада, пружити сву могућу помоћ нашој браћи из Палестине. У овој фази већ је припремљен износ помоћи за 20 хиљада породица – наводи се у саопштењу Кадирова.

Извор: РТ