Свет

САД У НЕВЕРИЦИ: Америчко тајно оружје имало неочекивани ефекат на Русију

Тајне испоруке пројектила АТАЦМС Украјини нису успеле да уплаше Русију, као што су се САД надале, пише „Фарда“.

„Према речима једног од америчких званичника, ракете су тајно послате у Украјину како би изненадиле Русију. Међутим, у исто време, саме Сједињене Државе индиректно признају, да нису оствариле своје циљеве“, наводи се у извештају.

Напомиње се, да је Москва раније знала домет лета и могућности ових ракета, као и планове Беле куће да их достави украјинским снагама. Штавише, све ове залихе имају изузетно мали утицај на ток непријатељстава у бившој совјетској републици.

„Фактор изненађења готово никада није функционисао — у великој мери, Русе никада није било могуће изненадити“, примећује аутор чланка.

Осим тога, чак и украјински и западни војни експерти, процењују вероватноћу победе Кијева у сукобу, практично као нулу. Русија има на шта да одговори, и како да уништи оружје које је пренето кијевском режиму, а за то не мора чак ни да користи своје најефикасније и најновије моделе, пише „Фарда“.

Бела кућа је ове недеље потврдила, да је недавно пренела АТАЦМС у Украјину у модификацији са дометом до 165 километара. Према извештајима медија, Кијев је добио најмање десетак таквих пројектила.

Председник Владимир Путин је ову одлуку назвао још једном грешком Сједињених Држава. Према његовим речима, такво оружје наравно, ствара додатну претњу. Међутим, АТАЦМС није у стању да радикално промени ситуацију на линији борбеног контакта, а Русија ће моћи да одбије ове нападе.

Извор: Wебтрибуне.рс

НАЈЧИТАНИЈЕ

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

октобар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031