Свет

СТРУЧЊАК ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ: Рат се неће завршити док Русија не стигне до

Русија не постиже успехе у војним операцијама како је планирала због одустајања од потпуног уништења градова Украјине, изјавио је војни дописник Александар Сладков.

„Многи озбиљни команданти постављају питање: Можемо ли победити у војном смислу без употребе разорног оружја која би једноставно срушила војну машинерију подржавану од стране НАТО и неких других земаља.

Можемо ли разрушити ту војну украјинску машинерију? Да га зна ђаво, тешко. Генерално, требамо ићи преко мртвих тела и пепела. Али ми не постављамо такав задатак пред собом, не ратујемо као што ратују на Блиском истоку. Можемо то све срушити, а онда отићи. Била су времена када су се такве варијанте разматрале. Но, сада није тако“, рекао је Сладков.

Истакао је да се рат може завршити само демилитаризацијом Украјине и контролом Русије над границом са Пољском.

„Ићи до границе и док не затворимо границу с Пољском, Мађарском и Румунијом, не можемо ни водити разговоре о окончању војног конфликта.

Или ако дипломатијом присилимо украјинске власти да пристану на демилитаризацију, денацификацију и генерално распоред наших база дуж границе са НАТО. И неутрални статус. Онда – можда“, додао је војни дописник.

Извор: Wебтрибуне.рс

НАЈЧИТАНИЈЕ

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

октобар 2023.
П У С Ч П С Н
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031