Свет

ЗЕЛЕНСКИ У ШОКУ: Вагнеровци ће ратовати под заставом Кадирова, заједно крећу на непријатеља Русије

Фото: Фејсбук принтскрин

ВИШЕ од 170 бивших бораца Вагнерове групе придружило се специјалним снагама Ахмат, изјавио је шеф Чеченије Рамзан Кадиров.

-Бивши борци ПМЦ „Вагнер” прелазе на службу у елитну специјалну јединицу „АКХМАТ”. У следећој групи која је изразила жељу да настави службу у редовима наше јединице налази се више од 170 војника који имају обимне искуство у борбеним дејствима како на територији Донбаса и Украјине, тако и на другим жариштима, написао је Кадиров на свом Телеграм каналу.

Шеф Чеченије је изразио уверење да ће и други бивши представници Вагнера следити пример својих другова и придружити се редовима специјалних снага Ахмат.

-Са наше стране, ми смо само срећни због тога. Бићемо јединствена пријатељска породица која ће се борити против непријатеља Русије на територији Северног војног округа и свим нашим напорима бранићемо нашу отаџбину, додао је Кадиров.

Командант специјалних снага Ахмат, Апти Алаудинов, рекао је у суботу за РИА Новости да бивши радници групе Вагнер прелазе у јединице Ахмат и стижу у подручје СВО. Према његовим речима, то се дешавало и раније, али сада је „почело масовно допуњавање“.

Извор: Новости/РИА