Издвајамо Православље

ЧУДО У МАНАСТИРУ ТУМАНЕ: Младић је био у КОМИ, мајка се помолила Светом Зосиму и онда је уследило ЧУДО БОЖЈЕ!

Познато је да се у манастиру Тумане код Голупца дешавају чуда. Молитве упућене овом свецу, лече многе болести, а најновија сведочења говоре о томе да је овај светац опоравио чак и људе који су били у коми. Медицински отписане, молитва их је повратила.

Фото: Јутјуб

М. М. из великог Лаола дошла је са сином у манастир Тумане да заблагодари Светом Зосиму. Док је био у коми, услед пуцања бубрега, она је долазила у манастир да му се читају молитве.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Након молитве, син се пробудио из коме, вратило му се памћење, и свакога дана се све боље осећао. Напослетку је био исцељен.

Ј. Д. из Смедеревске Паланке био је неколико дана у коми. Његова кћерка је позвала манастир Тумане да се братија моли за оздрављење.

Код кивота Светог Зосима прочитана је молитва. Готово у исто време, Д. се пробудио из коме. Чим је изашао са лечења, дошао је у манастир и заблагодарио светитељу.

Многобројна сведочења о чудесним исцељењима код моштију Светог Зосима испуњавају летопис Манастира Туман. Ови свети примери јасно сведоче веру и љубав народа према Богу и светитељу.

Осећајући да је манастир Туман једна од највећих православних светиња, вековима га зову Ђердапски Острог, препознајући исти благодатни дар исцељивања код Светог Василија и Светог Зосима.

Многи долазе тужни и болешћу утучени. Из светиње одлазе радосни и здрави. Сигурно је то да ко једном дође и осети благослов Божји, туманској светињи изнова се враћа.

У на­ро­ду бра­ни­чев­ског кра­ја ве­ко­ви­ма жи­ви пре­да­ње да се Пре­по­доб­ни Зо­сим Си­на­ит упо­ко­јио ка­да га је не­хо­ти­це ра­нио Ми­лош Оби­лић, ко­ји је имао двор у не­по­сред­ној бли­зи­ни ма­на­сти­ра Ту­ма­н и ко­ји је у ње­го­вој око­ли­ни обич­но ло­вио. Сви пу­то­пи­сци ко­ји су се на­шли у Ту­ма­ну то­ком XИX ве­ка са ма­ње и ви­ше де­та­ља опи­са­ли су спо­ме­ну­то пре­да­ње.

Вековима је гроб, касније мошти преподобног Зосима, у великом поштовању народа. О томе су записана и многа сведочанства, попут овог.

 

Извор: Курир.рс/Телеграф