Србија

ХИТНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Ноћас ОЛУЈА у већем делу Србије, а овде ће ПАСТИ И СНЕГ!

Републички хидрометеоролошки завод (РХМЗ) најавио је да ће до краја дана у већем делу Србије дувати јак и олујни северозападни ветар са ударима од 60 до 85 км/х. Удари северозападног ветра вечерас ће најпре ослабити у Војводини, а у току ноћи и у централној и западној Србији.

– До краја дана у већем делу Србије и даље ће дувати јак и олујни северозападни ветар са ударима од 17 до 24 м/с, односно од 60 до 85 км/х. Удари северозападног ветра вечерас ће најпре ослабити у Војводини, а у току ноћи и у централној и западној Србији, док ће се на истоку и југоистоку земље, као и у планинским пределима задржати јак ветар – стоји у РХМЗ најави.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У току вечери снег у брдско-планинским пределима

Како су метеоролози најавили у току вечери на северозападу земље ће бити делимично ведро, а у осталим крајевима умерено до потпуно облачно, у нижим пределима са локалном појавом кише, а у брдско-планинским пределима повремено са краткотрајним снегом. Падавине ће у другом делу ноћи престати, осим на југоистоку Србије, где се повремено очекују до јутарњих сати.

Мраз вечерас и у Војводини

У нижим пределима у току ноћи слаб мраз се очекује и у Војводини.

У недељу суво и хладно

Прогноза РХМЗ за недељу је “Суво и хладно уз слабљење ветра, на северу земље са сунчаним интервалима, у осталом делу биће облачно“.

– Само су у јужним крајевима још ујутро понегде могуће слабе падавине. После подне и увече ће доћи до постепеног разведравања, док се на северу очекује наоблачење, понегде уз могућност слабе кише. Најнижа температура биће од 0 до 5 степени, највиша од 6 до 10 степени Целзијуса.

Пораст температуре у понедељак

У понедељак ће бити топлије уз наоблачење, које ће тек увече на северу и западу условити кишу. Дуваће слаб до умерен јужни и југоисточни ветар. Најнижа температура биће од -1 до 5 степени, а највиша од 11 до 15 степени Целзијуса.

Температура за викенд по градовима

Према петодневној прогнози РХМЗ у Београду је у суботу могућа киша, дневна максимална температуре ће бити 6 степени, у недељу ће бити променљиво облачно и до 8 степени Целзијуса.

У Новом Саду ће први дан викенда обележити јак ветар и температуре ваздуха до 7 степени, а другог дана викенда, у недељу биће промењиво облачно и до 8 степени Целзијуса. У Нишу у суботу киша и максимално 5 степени Целзијуса у суботу, док се промењиво облачно и до 8 степени очекује у недељу.

Извор: Блиц