Свет

ЛАВРОВ СЕ ПОДСМЕВА БАЈДЕНУ: Ово је његов урнебесан одговор на изјаву председника САД

Сергеј Лавров (Фото: Јутјуб)

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров прокоментарисао је речима “блажен је онај који верује” изјаву координатора за стратешке комуникације у Савету за националну безбедност Беле куће Џона Кирбија да амерички председник Џозеф Бајден верује да ће Украјина “повратити територије”.

– Код нас се у народу каже: “Блажен је онај који верује” – истакао је министар у интервјуу у програму “Москва. Кремљ. Путин”, чији је део новинар Павел Зарубин објавио на свом Телеграм каналу.

Говорећи о изјави украјинског председника Владимира Зеленског о новој контраофанзиви, руски министар је истакао да је „Зеленског тешко коментарисати“.

– Он је, између осталог, изјавио да ако престану да му пружају помоћ, наставиће да се бори сам. По мом мишљењу, све је очигледно – додао је Лавров.

Претходно је координатор Беле куће за питања стратешке комуникације Џон Кирби изјавио да председник САД Џозеф Бајден и даље верује у могућност да ће Украјина повратити изгубљене територије упркос пропалој контраофанзиви.

Раније је украјински председник Владимир Зеленски изјавио да ће Оружане снаге Украјине наставити са покушајима контраофанзиве и 2023. и 2024. године.

Извор: Вестионлајн