Регион

НАПАДНУТИ СРБИ У ВУКОВАРУ: Хрвати излетели из аудија па кренули у акцију, а РЕАКЦИЈА ХРВАТСКЕ ПОЛИЦИЈЕ шокирала све (ВИДЕО)

На дан када се у Вуковару одржала Колона сећања у Вуковару, нападнути су студенти који су се поред Нуштра возили у аутомобилу са српским регистарским ознакама.

Портал Новости је објавио снимак на којем се види како четворица младића излазе из аутомобила вуковарских регистарских ознака, вичу и насрћу рукама и ногама на аутомобил сомборске регистрације.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Инцидент се догодио 18. новембра око 10 ујутро, на излазу из Нуштра. Новости пишу да се све догодило у присуству полиције, међутим нападачи нису добили никакву пријаву.

Сведок је за Новости испричао да је возећи се у аутомобилу у колони у супротној траци видео Ауди вуковарских регистрација, из којег су двојица младића вирили са задњег седишта. Одједном су нагло променили смер и убацили се у другу траку у којој је био аутомобил из Сомбора.

– Ауто који је ишао у супротној траци је морао да се помери на стајалиште за аутобус. Да није, дошло би до директног судара. Убацили су се испред мене, а иза возила са српским регистарским ознакама. Тад су почели с гестикулацијом, трубљењем и набијањем на то возило, дали су им до знања да стану. Онда сам схватио да нешто није како треба, како због дана који се обележавао тако и српске регистрације. Зато сам из предострожности упалио камеру на телефону. Тамо се види да су псовали, лупали на ауто и откинули ретровизор. На снимку се види и да један од њих носи црну мајицу с грбом ХОС-а, испричао је очевидац.

Пре него што су се четворица младића вратила у свој ауто, један међу њима, онај у ХОС мајици, масно је опсовао „српску мајку“ особама из нападнутог аутомобила.

Наиме, на снимку се види и полицијски комби, међутим нападачи су неометано ушли назад у свој ауто и наставили вожњу у супротном смеру.

– Полицијски комби је био поред, чак и један полицијски ауто, два полицајца су гледала у то. Нападачи су сели у ауто и отишли, а полицајци стоје и гледају. Никоме то ништа није било чудно. Рекао сам полицајцу да је небитно ко сам ја и које су таблице на мом ауту, али дозволити да неко некога тако брутално нападне и да се не реагује на то, заиста је срамно, испричао је сведок.

Нападнути су рекли да су одустали од кривичног гоњења и приватне тужбе јер не желе да се излажу у јавности.

Извор: Курир.рс/Јутарњи.хр