Свет

НЕМА ПОВРАТКА: Свет ово неће преживети?

Џо Бајден (фото:ЈуТјуб)

Џил Стајн, кандидаткиња Зелене партије на америчким председничким изборима, каже да амерички председник, као и остали лидери САД, гурају свет у нуклеарни рат.

Џил Стајн, која се већ кандидовала на председничким изборима 2012. и 2016. године, оштро је критиковала Бајдена, али и демократе и републиканце због давања подршке Израелу у њиховом сукобу са Хамасом. Према њеном мишљењу, САД гурају свет у смеру пута са ког нема повратка.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Њузвик подсећа да је Израел жестоко одговорио на нападе које је Хамас извео 7. октобра на њихову територију када је убијено више од 1.200 људи, док је 240 њих отето. Чак 14 америчких ратних бродова послато је у Медитеран како би асистирали Израелу у њиховом извођењу напада на Појас Газе, али и како би се спречиле друге земље региона да се умешају у израелско-палестински сукоб.

Пренета је и информација да је послата и америчка нуклеарна подморница.

„Нагласићу да су САД послале нуклеарну подморницу тамо, а у нуклеарној подморници имате огромну нуклеарну снагу еквивалентну 5.000 бомби из Хирошиме спакованих у једну подморницу”, нагласила је она у кратком интервјуу за Њузвик.

„Свет ово неће преживети“, упозорила је, а затим и упозорила: „Ми нисмо у нуклеарном рату још увек, али да ли би могао да буде покренут? Апсолутно. Видимо да ово постаје све опасније и опасније, из дана у дан.”

Џил Стајн, која је Јеврејка, окарактерисала је бомбардовање Газе као “геноцид”, оптужујући Израел за апартхејд.

„Израел нема будућност ако се дозволи да се овакво насиље настави. При томе не мислим само на одговор Хамаса. Биће насилног отпора на овај апартхејд и окупацију, јер и ако ‘збришете Хамас’, доћи ће нове генерације Хамаса које ће бити још више бесне, бруталне и жељне освете”, рекла је америчка политичарка.

Извор: Б92