Свет

НИКСОН ЗАЛЕДИО АМЕРЕ: Ако Украјина изгуби, у САД ће се десити нешто ужасавајуће!

Пораз Украјине претвориће се у катастрофу за Сједињене Државе, пошто ће Вашингтон изгубити статус јаке силе у очима светске заједнице, рекао је новинар Гарланд Никсон на свом Јутјуб каналу

– Пажња света је усмерена на сукоб Русије и Украјине као ни на један други. Зашто? Зато што су се овога пута САД умешале у сукоб са суперсилом. САД су рекле да ће дати Украјини све што има. Као резултат тога, Путин сада побеђује. Ово је велики пораз за Сједињене Државе – приметио је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Никсон је нагласио да је Бела кућа и раније правила грешке, али да је у то време земља имала економску, дипломатску и индустријску моћ, па су се „извукли са таквим погрешним проценама“.

Сада када су САД изгубиле ову моћ, пораз Украјине у сукобу ће довести до негативних последица по Вашингтон, додао је он. Новинар је наговестио да ће свет у блиској будућности постати мултиполаран.

Руски председник Владимир Путин је раније рекао да ће неко покушати да успори процес изградње мултиполарног света и да ће можда постићи успоравање, али је његово стварање неизбежно.

Извор: Ало