Русија

ПРОЦУРИЛО ПРЕДВИЂАЊЕ ЖИРИНОВСКОГ О НОВОМ ПРЕДСЕДНИКУ РУСИЈЕ: Шта је он то знао?

На листи Жириновског налазе се људи који се налазе у највишем политичком руководству земље, али у посебном случају може се појавити „потпуно нова особа“.

Владимир Жириновски, лидер ЛДПР-а, у децембру 2020-те дао је прогнозу о руским председничким изборима 2024. године. Истовремено, он је појаснио, да листа потенцијалних кандидата коју је раније навео, не значи да ће неко од њих нужно постати наследник Владимира Путина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Жириновски је напоменуо, да се на листи налазе људи који заузимају високе политичке функције у земљи, а сада је логично претпоставити да ће наследник бити неко из овог круга. Он је, међутим признао, да би председнички кандидат 2024. могао бити неко сасвим други.

„Штавише, могуће је да ће актуелни председник учествовати на изборима – он има право на то у складу са амандманима на Устав, и највероватније ће своју одлуку саопштити најкасније до краја 2023. приметио је лидер ЛДПР.

Жириновски је додао, и да ће Кремљ увести новог кандидата, уколико Владимир Путин не буде учествовао на изборима 2024. године.

Жириновски је именовао неколико могућих Путинових наследника, укључујући премијера Михаила Мишустина, министра одбране Сергеја Шојгуа, шефа Спољне обавештајне службе Сергеја Наришкина, бившег премијера Дмитрија Медведева, гувернера Тулске области Алексеја Дјумина, председника Државне думе Володина, Председницу Савета Федерације Валентину Матвијенко и Алексеја Кудрина.

Путин и његово окружење избегавају да одговарају на питања о наследнику шефа државе. Руски лидер је више пута изјавио да ову одлуку треба да донесу грађани земље.

У интервјуу је признао, да је о достојним кандидатима за председничку функцију размишљао од 2000. године. Истовремено, он не искључује своје учешће на изборима 2024. године, пошто је такву прилику добио након усвајања амандмана на Устав.

Извор: Wебтрибуне.рс