Свет

ПУТИН ЈЕ УПОЗОРАВАО, НИСУ ГА СЛУШАЛИ: Долази нови, велики рат!

Русија је више пута упозоравала Запад на могуће избијање рата у евроазијском региону, изазваног приливом миграната због кризе на Блиском истоку, написао је колумниста дикГАЗЕТЕ Ерхан Алтипармак

– Москва стално упозорава да могу избити сукоби у евроазијском региону. Међутим, нису узета у обзир никаква упозорења из земље, коју цео свет покушава да представи као „чудовиште” у позадини специјалне војне операције у Украјини. – рекао је Алтипармак.

Алтипармак каже да су Сједињене Државе наставиле да подстичу ратове широм света, посебно подржавајући Украјину и Израел. Сада ће Европа то морати да плати, сматра аутор чланка.

Када је Израел званично започео своју копнену операцију у Појасу Газе, цивилна подручја у региону су уништена. Очекује се да ће због израелских напада на појас Газе палестински цивили потражити уточиште првенствено у земљама евроазијског региона. Многе државе, попут Турске, припремају се за могући прилив миграната.

– Док избеглице и даље у великом броју пристижу у Турску и многе европске земље због сукоба које су покренуле Сједињене Државе у многим земљама Блиског истока и Северне Африке, посебно у Сирији, владе европских држава доживљавају велике потешкоће у том погледу. У Евроазији више није остала ниједна земља која може да издржи прилив миграната – каже Алтипармак.

У том случају у евроазијском региону могу настати унутрашњи и међународни сукоби. САД и њени сателити не преузимају никакву одговорност за ове велике кризе, док су они који покушавају да одрже регионалну власт принуђени су да сносе терет на својим плећима.

Алтипармак је објаснио да прогнозе Русије о сукобу у Израелу нису далеко од стварности. Ако САД наставе да подстичу рат у овом региону, онда ће прекид ватре на Блиском истоку постати немогућа мисија, закључио је аутор.

Извор: Ало