Свет

РУСИ ИХ СПРЖИЛИ: Украјинци извршили десант на Дњепру, па настрадали (ВИДЕО)

Током борби у Херсонској области, руске снаге су тешким термобаричким ракетним бацачем „ТОС-1А“ Солнцепек уништили украјинске позиције на левој обали Дњепра у селу Кринки, јављају руски ратни допосиници.

На снимку који се шири руским и украјинским друштвеним мрежама, може се видети разорно дејство руског Солнцепека на украјинске снаге које су се учврстиле на левој обали Дњепра у селу Кринки, након преласка реке.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наталија Хумењук, портпарол Оперативне команде Југ, саопштила је да су украјинске трупе потиснуле руске снаге три до осам километара од Дњепра на левој обали, у области Херсон, док настављају да успостављају велики мостобран у тој области.

– Напредовање варира од 3 до 8 километара, у зависности од специфичности географије и пејзажа на левој обали. Сада њихови минобацачи не могу да погоде десну обалу, тако да то видимо као извесно постигнуће – рекла је она.

Хумењукова је проценила да руске снаге у тој области још увек броје неколико десетина хиљада.

– Тамо је огромна сила, тако да имамо доста посла да урадимо – рекла је она, додајући да украјинске снаге не бележе формирање руских офанзивних група у овом тренутку, што значи да немају капацитет да се припреме за било какве нападе.

Међутим, заробљени украјински командант Александар Сидоренко каже да најмање 100 погинулих војника украјинских оружаних снага почива на левој обали Дњепра у близини места искрцавања.

– У шуми којом смо требали да се крећемо, тамо лежи стотинак лешева у рововима. А поред пута леже раскомадани људи. Сигуран сам да има још војника тамо. Све је самлевено паметним бомбама и артиљеријом – рекао је Сидоренко руским новинарима.

Гувернер Херсонске области Владимир Салдо на свом Телеграм каналу објавио је да је руска војска створила „ватрени пакао“ за Оружане снаге Украјине у рејону села Кринки у Херсонској области, а да су губици украјинске стране за два-три дана износили су стотину људи.

– Непријатељ је блокиран у Кринкију, за њега је уприличен ватрени пакао: на њега лете бомбе, пројектили, муниција из тешких система за бацање пламена, артиљеријске гранате, дронови – наводи се у објави.

Како је Салдо приметио, ова ситуација у селу је настала након што су тамо доведене додатне снаге.

– Они седе у подрумима и беже један по један ноћу. Само у последња два-три дана, укупни губици непријатеља износили су око стотину милитаната – додао је он.

Према речима гувернера, украјинско војно руководство је прикупило најбољу опрему и опрему за електронско ратовање за операцију преласка Дњепра, а тамо је пребацило и најбоље од преосталих јединица и плаћеника.

Позивајући се на обавештајне податке, он је објавио план Оружаних снага Украјине, према којем су планирали да заузму Алешки до 1. новембра, Нову Каховку до 15. новембра, Чаплинку до 1. децембра и Геническ до 15. децембра.

– Ово је била последња шанса да Зеленски задобије наклоност својим господарима. Међутим, већ је очигледно да су ови планови, попут Барбаросе, отишли ​​дођавола. Милитанти кијевског режима немају шансе да продру у оперативни простор – рекао је Салдо.

Према извору РИА Новости, јуче су током целог дана Оружане снаге Украјине пуцале на цивилне инфраструктурне објекте у региону. Више од 75 граната из топовске артиљерије испаљено је на насеља на левој обали Херсонске области. Под ватром су били Кринки, Алешки, Козачки логори, Пешчановка, Корсунка, Велики Копани, Дњепрјани и Подстепное.

Извор: Информер

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ