Свет

ТАЈНА МИСИЈА: Како су руски тенкисти упали у Азовстаљ?! О овоме се ћути (ВИДЕО)

Командант руске тенковске јединице Бамбурово испричао је у програму „Војни пријем”“ како је његов тенк упао пред капију фабрике Азовстаљ. Према речима војника, његова посада је требало да покрије пешадију, али су тенкисти одлучили да скрену пажњу непријатеља на себе.

– Мој задатак је био да покријем нашу пешадију како бисмо пробили одбрану непријатеља у рејону источне капије Азовстаља. Видим, у том тренутку, да пешадије нема нигде, а време већ истиче… И моја рута иде право до источне капије! Тада сам длучио: зашто се не бих возио великом брзином право до непријатеља како бих скренуо пажњу? Стигли смо до капије и кроз нишан сам видео да је гомила официра Оружаних снага Украјине појурила назад, кренули су да беже – рекао је борац.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Танкери су одлучили да скрену пажњу непријатеља и олакшају рад пешадији… У том тренутку непријатељ је испалио бацач граната на тенк „кинжал“.

– Отвор ми је био мало отворен, пламен се спустио, мало ми је пекло очи. Ноге и руке нетакнуте, жив сам! Возач се јавља и мирним гласом каже: радили су на нама. Па, хајде да се окренемо. Као резултат, наша пешадија је успела да уђе са десног бока – рекао је тенкиста „кинџала“.

Шта се све десило на капијама Азовстаља пре него што је фабрика пала, погледајте на снимку:

 

Руски тенкисти никада нису о овоме говорили, а требало би!

Извор: Информер/Тв Звезда