Србија

ВУЧИЋ СЕ ОБРАТИО НАЦИЈИ

Председник Србије Александар Вучић обратио се грађанима Србије и осврнуо се на актуелне теме. Говорио је о изборима, опозицији, нападима на његову породицу…

„Мржња коју сеју и шире је њихов проблем,“ рекао је на самом почетку Вучић, коментаришући емисију о њему, која се емитовала на Н1.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Нико нема право да говори о мојој породици, обзиром да је не познају, нити је то пристојно, а ни људски,“ казао је, наглашавајући да су много битније политичке конотације које се ту провлаче.

Напоменуо је да сви из опозционих странки заправо подносе извештај Драгану Шолаку.

„Он мисли да може све у овој земљи“, рекао је Вучић.

„Кампања им се свела на две ствари, једна је мржња према породици Вучић. Патолошка мржња. А друга ствар је да су се упрегли у заштиту једног криминалца Драгана Шолака“, наставио је.

„Немам ја страх да ће неко гласати за Драгана Ђиласа, они мисле да власт после неког времена мора да се промени,“ казао је, додајући за пример Анеглу Меркел.

Истакао је да популарност опозиције у озбиљном паду и далеко од неких великих могућности.

О снимку на којем пече палачинке

Вучић је рекао и да је снимак на којем он пече палачинке споран, јер он на том видео снимку никог не вређа.

„Проблем је у томе да када раде дехуманизацију некога, и онда када се појави нешто што није дневни посао, нажалост не можете увек да будете насмејани. Неће нико одлуку да донесе, док ви то не одобрите,“ изјавио је он, алудирајући на тај снимак.

О Драгану Бјелогрлићу: „Од сендвичара до звери“

Вучић се осврнуо и на гостовање Драгана Бјелогрлића на хрватској телевизији.

„Од сендвичара смо постали звери, сада је и прављење палачинки насиље“, казао је Вучић.

Он је напоменуо да опозиција често не уме ни своја истраживања да искористи како треба.

„Они не умеју да се фокусирају на поруку самом народу. За сада их имају три а то су: Мрзимо Вучића и његову породицу; Подржимо приватан бизнис Шолака и Ђиласа, а уколико изгубе, порука ће бити „Убијмо их, ми морамо да владамо.“

О штрајку Поште

На коментаре опозиције о штрајковима, рекао је да сваког дана од кад је он председник у Србији је неки штрајк.

Кометерушући проблем са уласком полиције у Пошту, он је рекао да је полиција „имала макар три законска разлога за улазак у Пошту“.

Такође је додао да један од синдикалаца ради за интересе Драгана Шолака.

„Тамо је било и многих добрих, поштених људи, који нису политизовани, а чији проблеми се нису слушали,“ додао је он.

Он се осврнуо и на писања да би штрајк поштара требао да потраје.

„Они се надају да неће постојати поштари, који неће онда моћи пензионерима да буду уручене пензије.“

„Код нас само пензионери осећају државу као своју, сви други само желе да узму од државе,“ рекао је Вучић, објашњавајући мотив неких других политичких актера, додајући да они желе власт само зато што држава данас има пара.

О оружју и оруђу

„Свима се свиђају тенкови, норе, па сам донео одлуку, да са стокова ни једно оружје ни оруђе не може да иде из Србије,“ истакао је председник.

Он је саопштио да једна пријатељска компанија жели да јој Србија нашрави 48 нора, али и других ствари.

„То су уговори више сотитна милиона евра, и ми ћемо идуће године да уложимо милионе како би подигли нашу наменску индустрију,“ рекао је он, додајући да је и наменска индустрија била на удару „тајкуна који су желели да их униште“.

Константна брига о народу

Осим о својим политичким супарницима, Вучић је говорио и о плановима које има за наредни период.

Он изјавио је да би, поред предвиђеног повећања плата од јануара, могло да дође и до додатног увећања тих примања од маја или јуна.

„Мени је важно да наши људи имају добро здравље, да вратимо стоматологију и зубаре у Србију, да покажемо како можемо да константно бринемо о њима,“ рекао је Вучић.

„Ускоро ће изаћи листа људи, потписа и њихових дела који ће подржати један текст који ће изаћи, па ви са једне стране имајте Мајевића и Бјелогрлића, а са друге све ове личности,“ додао је он.

Он се захвалио грађанима који су му пружили подршку потписима.

Извор: Б92

Ознаке