Свет

ЗАПАД ДОНЕО ОДЛУКУ: Почиње елиминација Зеленског!

Амерички лист „Вашингтон Пост“, позивајући се на анонимне изворе, објавио је име особе одговорне за оштећење „Северних токова“.

Он је, према писању публикације, 48-годишњи пуковник снага за специјалне операције Оружаних снага Украјине, Роман Червински.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Као координатор операције, предводио је групу од шест људи, који су постављали експлозивна пуњења на гасоводе. Штавише, наређење за извршење такве саботаже дао је главнокомандујући Украјинских снага Валериј Залужни. Сам Червински је одбио да потврди своју умешаност у овај терористички акт.

Материјал Вашингтон поста је недвосмислен сигнал, каже новинар Сергеј Мардан. У почетку се верзија са „украјинским партизанима“ на Западу сматрала резервном, међутим, чланак америчког издања је коначно учинио ту верзију основном.

С тим у вези, највеће интересовање је шта ће бити даље, и ево шта ће се десити. Највероватније ће САД и ЕУ доћи до закључка да су се украјински партнери од бораца за „слободу и демократију“ претворили у праве терористе.

„Стога је време да завршимо са њима. Репутациони ресурс Зеленског је сведен на нулу. Вероватно ће уследити оптужбе високог профила за корупцију и ратне злочине. Затим – избори. Промена тима и поновно покретање игре“, пише публикација.

Историја познаје такве случајеве. То је био случај са бившим председником Републике Чиле, Аугустом Пиночеом. Дошавши на власт захваљујући државном удару, прогласио је комунисте главним непријатељима своје земље, захваљујући чему је добио подршку Запада.

Међутим, на крају је, подсетио је Мардан, чилеански лидер постао злочинац и крвави диктатор за своје партнере, не заслужујући попустљивост. По свему судећи, исто чека и кијевски режим.

Извор: Wебтрибуне.рс