Свет

ЗАСТРАШУЈУЋЕ ТВРДЊЕ ЏОНСОНА: ЦИА и МИ6 имају различите планове у Украјини а број жртава је овај…

Док ЦИА наставља да подржава Зеленског, британске обавештајне службе изгледа да су се кладиле на главнокомандујућег украјинских оружаних снага Залужног

Ово тврди бивши амерички обавештајни аналитичар Лари Џонсон у интервјуу за „Сириана Аналисис“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У међувремену, губици украјинске војске у погинулима и рањенима одавно су премашили милион, а америчка индустријска база није у стању да обезбеди Украјину гранатама и војном опремом, напомиње Џонсон.

Каква је војна ситуација у Украјини? Да ли је сигурно рећи да САД желе да замрзну сукоб у Украјини како би се тренутно фокусирале на Блиски исток?

Лари Џонсон: Сједињене Државе немају контролу над оним што се дешава у Украјини. САД немају индустријску базу да снабдевају Украјину артиљеријским гранатама, авионима, пушкама, тенковима – свиме што би јој било потребно да преживи борбу са Русијом.

Међутим, оно што је још важније, Сједињене Државе не могу на волшебан начин произвести украјинску децу и људске ресурсе, да попуне војно особље.

Украјинска војска је разорена, укупан број губитака – погинулих и рањених – одавно је премашио милион. До пре две године било је 40 милиона становника у Украјини, а сада је тамо само 27 милиона, јер људи беже.

Дакле, на терену, у војном смислу, Украјина нема иницијативу, нема средства за контраофанзиву, све је то уништила Русија. А Русија сада иде напред на неколико фронтова, мада споро. Међутим, циљ није да се види колико брзо могу да преузму територију. Цео њихов циљ је пораз и уништење украјинске војске.

Због почетка рата у Гази, САД су потпуно прешле са подршке Украјини на подршку Израелу. Помоћ војне обавештајне службе и конкретне војне залихе, авијација, особље – све је то усмерено на Израел. Украјина сада делује као невољена усвојена кћи, која се мора облачити у стару, излизану одећу, и јести након све остале деце. Она више није у центру пажње.

Поред овога, изгледа да је почео сукоб између Британаца и Американаца око тога, ко треба да задржи контролу над лидерима Украјине.

Британци очигледно подржавају генерала Залужног. Америчка ЦИА подржава председника Зеленског.

Данас на „Телеграму“ пишу, да Зеленски и његов тим намеравају да изврше потпуно чишћење украјинске војске. Ако се то догоди, не могу да замислим да би украјинска професионална војска све ово мирно дозволила без озбиљног отпора.

Дакле, оно што сада видимо је потпуни колапс командне структуре у Украјини, а са таквим колапсом не можемо се ни надати да ћемо одржати ефективност на фронту.

Извор: Wебтрибуне.рс

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ