Издвајамо Православље

СУТРА ЈЕ ПРЕТПРАЗНИШТВО ВАВЕДЕЊА: Ако сте у проблему урадите ово

Фото: Pixabay.com

Српска православна црква и верници сутра се сећају Преподобног Григорија Декаполита, хришћанског светитеља из 9. века који је ширио хришћанство у Византији, Риму и на гори Олимпијској.

Преподобни Григорије Декаполит рођен је у Декапољу Исавријском (данашњи Дар ес Салам). Родитељи су му били знаменити људи познати по својој хришћанској вери, па многе није зачудило када је, након завршетка школе, уместо да се ожени, Григорије решио да се замонаши.

Легенда каже да је Свети Григорије где год би отишао, људе одушевљавао разним чудима и подвизима којима је доказивао постојање Бога – дешавало се да га одједном обасја небеска светлост, а говорио је да му се јављају анђели Божији и да може да чује њихово певање.

Поживео је дуго и богоугодно, и умро је мирно у ИX веку у Цариграду.

Како је овај светитељ свој живот провео у реду и миру, верује се да он сутра може помоћи свима који се налазе у проблему и живе неспокојно и у хаосу – како духовном, тако и оном који их окружује.

Ако се осећате тако, све што је потребно је да се на сутрашњи дан обратите Преподобном Григорију Декаполиту овом молитвом:

“Боже отаца наших, чини увек са нама по Твојој кроткости, не напуштај нас Твојом милошћу, но њиховим молитвама у миру уреди живот наш.”

Ако чврсто верујете, помоћ ће доћи.

Извор: Дневно.рс