Свет

АМЕРИКА ПУЦА ПО ШАВОВИМА! ПОКРЕНУТА ЈЕ ЛАВИНА: Половина савезних држава подржала Тексас у сукобу са Вашингтоном

Власти Тексаса је подржало 25 држава у борби против илегалне имиграције – тачно половина читавих Сједињених Држава. Ово је објављено на сајту Републичког удружења гувернера.

Ова коалиција републиканских гувернера држава, који су у строгој опозицији Белој кући, оптужила је америчког председника Џоа Бајдена да је претворио јужну границу земље у рањиву тачку за илегалну миграцију.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Уместо да поштује закон и штити границу, Бајденова администрација напада и тужи Тексас због акција да заштити америчке грађане од историјских нивоа илегалне имиграције, смртоносне дроге и терориста који улазе у Сједињене Државе“, наводи се у саопштењу.

Коалиција републиканских гувернера такође је подржала шефа Тексаса Грега Аббота у самосталној борби против илегалне миграције на граници са Мексиком.

Претходно је бивши председник Сједињених Држава Доналд Трамп позвао државе да помогну Тексасу у борби против илегалних миграција и законодавној конфронтацији са Вашингтоном око затварања граница.

Раније је генерални директор SpaceX-а и Тесле, Илон Маск, подржао идеју гувернера државе Тексас у Сједињеним Државама Грега Абота да буде спреман да самостално брани америчку границу са Мексиком, чак и без помоћ савезних власти на челу са председником Џоом Бајденом.

Извор: Webtribune