Свет

НАПАД НА КРИМ: Украјинци не стају

Три украјинске ракете оборене су изнад Црног мора

Оружане снаге Русије спречиле су данас нови напад на Крим око 12 часова по средњоевропском времену. Напад је покушан авијационим вођеним ракетама.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Руски системи ПВО оборили су две ракете изнад Црног мора, у близини западне обале полуострва, саопштило је Министарство одбране Русије. Нешто касније МО РФ додало је да је оборена још једна ракета.

Министарство наводи да се ради о покушају терористичког напада.

Гувернер Севастопоља Михаил Развожајев објавио је вест на Телеграму да је једна ракета одбијена код Севастопоља, главног лучког града Крима и базе руске Црноморске флоте.

Гувернер Херсонске области Владимир Салдо такође је изјавио да су изнад те области оборене две ракете Оружаних снага Украјине, које су биле упућене на Крим. На територији области проглашена је ракетна опасност.

У међувремену, подаци познатог сајта „Флајтрадар24“ показују да је непозната летелица, која припада америчким Војно-поморским снагама, летела у близини западне обале Крима и то за време украјинских напада на полуострво, преноси ТАСС.

Авион је, како се наводи, летео на удаљености од око 250 километара од обале у ваздушном простору Румуније, изнад Црног мора.

Путања авиона открива да је летелица започела лет на Сицилији, код америчке базе Сигонела.

Извор: Медији