Свет

НАТО КРЕЋЕ У НАПАД, ВОЈСКА У ПРИПРАВНОСТИ: Лукашенко објавио које земље планирају удар на Белорусију!

ЗА супротстављање Белорусији се припремају одреди у Пољској, као и у Литванији и другим балтичким државама, па је важно обратити пажњу на заштиту граница, изјавио је председник Белорусије Александар Лукашенко, преноси агенција „Белта“.

– Данашња одлука о заштити државне границе је од посебног значаја јер смо у специфичној ситуацији: на југу је рат, на западу су Пољска, Литванија, балтичке државе и то је још горе. Наглашавам: још горе! Тамо се припремају одреди, одређени су команданти – рекао је он.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Изјава је дата у време када се утврђивала одлука о заштити државне границе 2024. године. Према његовим речима, у Минску знају „борце тих одреда“ који су спремни да се боре против сопствене земље.

– Као што увек кажем војницима, а посебно министру одбране, ми не смемо ништа да пропустимо и не смемо да допустимо неки случајан развој догађаја на нашој граници – закључио је Лукашенко.

Традиционално, почетком године шеф државе одобрава одлуку о заштити државне границе. Године 2023. било их је два – заштита граничара на копну и противваздушна одбрана на небу.

Извор: Медији