Свет

НЕШТО ЈЕЗИВО НАЈАВЉЕНО У ДАВОСУ: Да ли то стиже Антихрист?

Владе би могле да користе увођење биометријских дигиталних личних карата да прате „ко је заиста добио вакцину или не“, рекла је краљица Максима из Холандије на годишњем састанку Светског економског форума у ​​Давосу ове недеље.

Краљица Максима, дугогодишњи “борац за социјалну правду” која је од 2009. године служила као специјални заступник генералног секретара Уједињених нација за инклузивно финансирање развоја (УНСГСА), позвала је на шире усвајање биометријских дигиталних личних карата на глобалном нивоу током панел дискусије WЕФ-а под називом „ Упоређивање Белешке о финансијској инклузији” у четвртак.

„Када сам започела овај посао, било је заправо врло мало земаља у Африци или Латинској Америци које су имале једну свеприсутну врсту личне карте, а то је свакако било дигитално и свакако биометријско… Заиста смо радили са свим нашим партнерима како бисмо заправо помогли у развоју ово, а занимљиво је то да је веома потребно за финансијске услуге, али не само.”

Осим финансијских услуга, холандска краљица рођена у Аргентини је наставила да тврди да би се коришћење дигиталних личних докумената могло користити за праћење „уписа у школу“ и за помоћ људима да добију социјалну помоћ од владе.

Поред тога, краљица Максима је тврдила да су дигиталне личне карте „добре за здравље“ јер би владе могле да користе систем за праћење „ко је заиста добио вакцину или не“.

Холандска краљица је такође била један од водећих заговорника увођења дигиталних валута централне банке (ЦБДЦ) како би се повећала „финансијска инклузија“. Док ЦБДЦ-ови функционишу слично криптовалутама као што је биткоин, они нису засновани на децентрализованој мрежи, већ их контролише централна банка, за коју критичари тврде да би потенцијално могла дати влади могућност да прати све финансијске трансакције које изврши јавност.

Критичари ЦБДЦ-а су такође упозорили да би, ако се користе у комбинацији са дигиталним личним документима, могли да се користе за наметање система друштвених кредитних бодова у комунистичком кинеском стилу на Западу у којем влада може да манипулише потрошачким навикама јавности.

Директор Финтецх-а у Банци Енглеске Том Мутон раније је признао да би ЦБДЦ могла да се „програмира“ од стране владе, што значи да политичари и бирократе могу да одреде на шта је прикладно да грађани троше свој новац.

Други, укључујући лидера Брегзита Најџела Фаража, упозорили су да би дигитални идентификациони подаци могли да буду везани за систем бонитета угљеника, у којем би влада могла да наметне ограничења количине енергије коју појединцу може да користи.

На састанку Светског економског форума 2022. године, председник Алибаба групе Ј. М. Еванс рекао је да ће његова компанија имплементирати „индивидуални уређај за праћење угљеничног отиска“ за грађане Кине.

Док се кинески коронавирус у великој мери смирио и избледео из јавне свести, глобалистичке институције и даље настоје да спроведу драконске мере надзора под изговором да се припремају за будућу пандемију, а Светска здравствена организација (СЗО) упозорава на такозвану „болест Кс ” који би могао бити 20 пута смртоноснији од ковид-19.

На прошлогодишњем састанку WЕФ-а у Давосу, бивши британски премијер Тони Блер је удвостручио потребу за пасошима за вакцину, тврдећи да је глобална „дигитална инфраструктура“ неопходна за праћење индивидуалног статуса вакцине. Блер је наставио да предвиђа да ће се у наредних неколико година свету представити „гомила“ нових вакцина и других „ ињекционих препарата “.

У јуну је СЗО објавила да ће усвојити дигитални систем сертификације за ковид-19 Европске уније као основу за глобални дигитални здравствени систем за праћење „текућих и будућих здравствених претњи“. Европски путници су увелико користили систем заснован на КР коду како би доказали своју вакцинацију или статус опоравка током кризе са корона вирусом.

Извор: Медији