Свет

ПОЧЕЛО ЈЕ! Застрашујући напад Ирана на америчке позиције, обустављени сви летови (ВИДЕО)

Велики број експлозија одјекнуо је у престоници ирачког Курдистана, Ербилу, у зони америчког конзулата и међународног аеродрома.

– Неколико експлозија се догодило у Ербилу у близини америчког конзулата и аеродрома у северном Ираку – рекао је извор за РИА Новости.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Агенција Шафак преноси, позивајући се на незванични извор из ирачке авио-компаније, да су летови на аеродрому привремено обустављени због ракетног напада који је погодио ваздушну луку и оближњи амерички конзулат.

РИА наводи да се у близини међународног аеродрома налази војна база Харир коју користе снаге међународне коалиције предвођене Сједињеним Америчким Државама.

База и конзулат су према незваничним информацијама нападнути пројектилима и дроновима са територије Ирана.

Одговорност за напад је преузела Иранска револуционарна гарда која је навела да је напад одговор на недавне терористичке нападе у Ирану.

– Шпијунски штабови и непријатељски штабови антииранских терористичких група у деловима региона Блиског истока нападнути су са неколико балистичких пројектила – наводи ИРГЦ, а преноси агенција Тасним.

ИРГЦ такође наводи да је испалио серију балистичких пројектила на један од главних штабова израелске спољне обавештајне службе Мосад у Ирачком Курдистану и уништио га.

– Штаб је био центар за развој специјалних операција и планирање терористичких напада у региону Блиског истока и посебно у Ирану – додаје ИРЦГ.

У нападима балистичких ракета на ирачки град Ербил у понедељак није повређен ниједан амерички објекат или грађанин, наводи Ројтерс, позивајући се на неименоване америчке званичнике.

Званични Вашингтон још није коментарисао инцидент.

Иранска Револуционарна гарда гађала је и положаје Исламске државе у Сирији као одговор на смртоносни напад ИСИС-а у близини гроба бившег команданта ИРГЦ Касема Сулејманија.

Извор: Медији

Ознаке