Свет

ПУТИН ОБЈАВИО ЗАСТРАШУЈУЋЕ ВЕСТИ: Ова земља је нова нуклеарна сила!

Белорусија је постала нуклеарна сила након што је у земљи уз учешће Русије изграђена белоруска нуклеарна електрана, што је озбиљан корак напред у економском и технолошком развоју, изјавио је председник Русије Владимир Путин, говорећи на седници Врховног државног савета Савезне државе.

Путин је у свом обраћању подсетио да је уз учешће Русије у Белорусији 2023. године завршена изградња другог блока нуклеарке „БелАЕС“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Ово је, наравно, веома озбиљан помак, имајући у виду да није изграђена само станица, већ се ствара индустрија. И у том смислу Белорусија је, наравно, постала нуклеарна сила, а то је озбиљан корак напред у развоју привреде и научних области и у технолошком развоју“, рекао је Путин.

Он је додао да Русија и Белорусија под спољним притиском помажу једна другој и имају заједничке приступе глобалним и регионалним проблемима, преноси Спутњик.

„Важно је да Русија и Белорусија, у условима невиђеног спољног притиска, блиско сарађују на светској сцени и увек пружају једна другој истински савезничку међусобну подршку. Приступи наших земаља актуелним глобалним и регионалним проблемима се поклапају или су у многоме блиски“, рекао је Путин.

Извор: Медији