Свет

СИТУАЦИЈА ИЗМИЧЕ КОНТРОЛИ: Са овим оружјем Иран сада може да досегне…

Фото: Х принтскрин

Иран наставља да унапређује своју флоту и ракетне компоненте. Тако ће, према речима команданта поморских снага Исламске Републике, контраадмирала Шахрама Иранија, лебделице (ховеркрафт/ховерцрафт) бити наоружане ракетама дугог домета.

Ирански контраадмирал:

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“У блиској будућности флоти ће бити додат низ нових ховеркрафта. И сви ће бити опремљени ракетама дугог домета. Домет погађања циљева таквим пројектилима биће до 1000 км”.

Такве ракете ће омогућити Ирану да контролише воде не само Персијског залива, већ и Аденског залива, као и Арапског и Црвеног мора. Потенцијално, такве ракете са лебделице, ако буду лансиране из северних региона Персијског залива, могле би да стигну до израелске територије.

Командант иранске морнарице је такође напоменуо да је за морнарицу почела производња хеликоптера са опремом за електронско ратовање.

“Поред тога, спремни смо да покажемо наша достигнућа у производњи торпеда двоструке намене. Такође развијамо област дронова који су способни да обављају широк спектар задатака, укључујући извиђачке и нападне мисије”.

Шахрам Ирани је нагласио да је развој флоте у земљи дефинисан као један од темеља државне безбедности. И овај развој је добио заиста озбиљну пажњу последњих година. Иранска флота постаје главна сила у региону, што признају и противници Техерана.

Извор: Медији