Свет

УКРАЈИНСКИ МЕДИЈИ ЗАТРЕСЛИ СВЕТ: Смењен је?!

Генерал Валериј Залужњи смењен је са функције главнокомандујућег Оружаних снага Украјине, јавља Спутњик позивајући се на украјинске медије. За сада о томе нема званичних информација. О смени Залужног ћути и, што је посебно индикативно, Москва, која иначе има поуздане инсајдерске информације о дешавањима у руководству Кијева.

Украјински новинар Роман Цимбаљук тврди да је Володимир Зеленски именовао шефа главне управе војно-обавештајне службе Украјине Кирила Буданова за главнокомандујућег Оружаних снага Украјине уместо Валерија Залужног.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

И посланик украјинске Раде Алексеј Гончаренко потврђује да је Залужни смењен, али наводи да указ још није потписан.

Како је истакао, Залужном је предложено амбасадорско место у некој од европских држава, али је он то одбио.

Подсетимо, медији у Русији, Украјини, али и на Западу месецима пишу о несугласицама између председника Володимира Зеленског и генерала Валерија Залужњог, као и о намери лидера Украјине да се реши главнокомандујућег Оружаних снага!

Председник Украјине је зато кренуо у фронтални напад на шефа украјинске војске и одрадио је бројне реконструкције у команди ОСУ.

Зеленски је желео да на чело Оружаних снага Украјине постави команданта копнене војске генерала Олександра Сирског, којег контролише канцеларија председника, али у томе макар до сада није успео.

Ипак, Зеленски је нашао начин да у командном ланцу заобиђе шефа војске, па је директиве издавао директно генералу Сирском, што се катастрофално одразило на ситуацију на фронту.

Извор: Медији

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ