Свет

ЗАХАРОВА ШОКИРАЛА БАЈДЕНА: Време је за међународну коалицију за ослобађање Тексаса

МОСКВА – Време је да амерички председник Џо Бајден окупи међународну коалицију како би ослободио становнике Тексаса у име демократије, објавила је данас портпаролка руског министарства спољних послова Марија Захарова на свом Телеграм каналу. „Време је да амерички председник, у најбољој традицији свог претходника Барака Обаме, изјави да Тексас мора да иде и да окупи међународну коалицију да ослободи све становнике у име демократије“, написала је Захарова.

Гувернер Тексаса Грег Абот рекао је да је спреман за потенцијални сукоб са америчким савезним властима око демонтаже баријера постављених дуж границе са Мексиком како би се спречио прилив илегалних миграната и поручио је да је Тексас спреман и за „невероватан случај“ да председник САД Џозеф Бајден федерализује Националну гарду, пренео је раније портал Хилл.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Национална гарда Тексаса игнорисала је одлуку Врховног суда којом је одобрено уклањање баријере од жице и наставила је изградњу ограде дуж границе са Мексиком.

Абот је је критиковао Бајдена због неспровођења закона о имиграцији и истакао уставно овлашцење које држава има да се брани од инвазије, јер се талас миграната који пристижу на границу наставио.

Гувернер Тексаса најавио је „инвазију“ и мере самоодбране због ситуације са мигрантима, истичући да ће држава спроводити сопствену политику све док федералне власти не успеју да заштите границу.

Републикански гувернери 25 америчких држава оптужили су америчког председника Џоа Бајдена за неспремност да се бори против илегалне миграције и изразили солидарност са властима Тексаса.

Извор: Танјуг