Свет

БЕЗБЕДОНОСНЕ СЛУЖБЕ ЗАЛЕДИЛЕ ЗЕЛЕНСКОГ: Ово није очекивао

Смена Залужног требало је да се догоди већ 2. фебруара, али је ипак одложена, будући да се безбедносна служба прибојавала да ће доћи до великих немира како на улицама Кијева, тако и у војсци, јављају украјински медији

Украјинска безбедносна служба послала је упозорење администрацији председника Владимира Зеленског да се у Кијеву очекују нереди уколико дође до смене главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног, о чему медији интензивно пишу последњих недеља.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како наводи „Украјинска правда“, нереде би могли да организују војници незадовољни сменом првог човека војске.

Извори овог портала откривају и да је Залужни требало да буде смењен 2. фебруара, али је та одлука ипак померена, будући да се украјинска безбедносна служба, позивајући се, између осталог, и на резултате анализе јавног мњења, бојала да ће истог дана започети нереди на улицама Кијева, али и у оквиру војске.

„Служба безбедности Украјине упозорила је сараднике да буду спремни за могуће нереде у Кијеву. Неки од актуелних команданата Оружаних снага Украјине тада су добили молбу од Службе безбедности Украјине да пажљивије мотре на људство како нико не би напустио позицију или планирао премештај“, преноси украјински медиј.

Извори откривају и да су резултати спроведене анализе шокирали кабинет Зеленског, будући да је знатно порастао проценат оних који се залажу за што скорији прекид ватре, на основу „некаквих компромиса“ са Русијом.

Извор: Медији