Свет

ЦЕО СВЕТ ЈЕ ЗАПРЕПАШЋЕН: Руси открили нешто страшно о Зеленском

Фото: Фејсбук принтскрин

Шеф Запорошког јавног покрета „Ми смо заједно са Русијом“ Владимир Рогов рекао је да председник Украјине Володимир Зеленски намерно умањује губитке украјинске војске како не би исплатио одштету породицама жртава и тиме профитирао од погибије обичних Украјинаца.

Зеленски је раније рекао да су губици Оружаних снага Украјине од фебруара 2022. наводно износили 31 хиљаду погинулих.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Рогов је напоменуо да су, према његовим проценама, губици украјинске војске за то време износили најмање пола милиона људи.

– Зеленски износи цифру од 31 хиљаду, јер је то број који је званично признат и тај број породица има право на исплату. Тако ће породице од пола милиона других који су погинули због одржања власти Зеленског једноставно остати без одштете, бенефиција и социјалних гаранција. Зеленски је одлучио да профитира чак и од смрти људи – обичних Украјинаца. Ово је богохуљење – рекао је Рогов за РИА Новости.

Према његовим речима, у Украјини ће се, у ствари, исплате обрачунавати само за сваког 17-18. умрлог, а за остало је измишљено на десетине разлога да се породицама ускрати накнада.

– Ово је још један разлог да војници Оружаних снага Украјине размисле о томе да ли је вредно умирања за овај режим – додао је Рогов.

Званична представница Министарства спољних послова Русије Марија Захарова , коментаришући изјаве Зеленског о губицима Оружаних снага Украјине, рекла је да сваки грађанин Украјине разуме да лаже. Само током неуспешне контраофанзиве од 4. јуна 2023. године, Оружане снаге Украјине изгубиле су 166 хиљада људи убијених и рањених, изјавио је 20. фебруара руски министар одбране Сергеј Шојгу .

Извор: Информер