Издвајамо Православље

ЧУДОТВОРНА МОЛИТВА ИЗ МАНАСТИРА СА КОСМАЈА: Речи које свака жена ТРЕБА да зна за ДОБРО СВОЈЕ ДЕЦЕ!

Мајчина молитва из манастира Тресије на Космају.

Оче свети, бесмртни, из кога излази сва доброта и благост, скрушена ти се молим за децу коју си ми подарио да родим. Сачувај их у својој милости и светости, да би се твоје име прослављало у њима. Упути ме својом милошћу како да их подигнем за слављење твога светог имена, а на корист осталих људи.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Обдари ме потребним стрпљењем и снагом за то. О господе, просвети разум моје деце твојом премудрошћу, да науче душом и мишљу тебе да воле. Усади у срца њихова страх и одвратност према сваком пороку, да би могли ићи правим путем без грешности.

Украси душе њихове чистотом, добротом, понизношћу, марљивошћу, стрпљењем и сваком врлином. Чувај усне њихове од свих клевета и лажи. Благослови моју децу да би могла напредовати у врлинама и светости и расти под твојом заштитом, а и љубави поштених људи.

Нека би њихови анђели чувари били са њима и чували их у младости од варљивих помисли, злих и грешних кушања овога света и од свих замки нечистих духова. А кад моја деца погреше пред тобом, не окрени своје лице од њих, него, према твоме великом милосрђу, буди милостив и према њима, јер ти си једини који чистиш људе од сваког греха.

Награди моју децу оним земаљским добрима и свим што им је потребно за спасење. Сачувај их од разјарености, гнева, несреће, зла и мука кроз све дане њиховог живота. О, добри Господе, ја ти се молим, награди и мене радошћу и весељем од моје деце. Сачувај ме у честитости и праведности да са својом децом могу стати пред тебе у дан страшнога суда твога и да без страха могу да кажем:

„Ево ме, Господе, са децом коју си ми дао, да заједно са њима величам твоје најсветије име Оца, Сина и Светога Духа све док траје овога света.“

АМИН

Извор: Stil.kurir.rs/opanak.net