Свет

ГОРИ ЕВРОПА! После Немачке, Француске и Белгије, експлодирала и ова држава

Пољопривредници из неколико области северне Грчке окупили су се данас у Солуну, како би, поводом отварања 30. Међународне изложбе пољопривреде „Агротика“, изнели своје захтеве за јачање пољопривредног сектора.

Они су се у подне окупили на јужном луку Међународног изложбеног центра у Солуну и ту ће остати све време трајања „Агротике“, односно до 4. фебруара. У центру града налазе се стотине трактора.

У подне су почели су говори о темама које се тичу пољопривредног сектора, а касније ће фармери посетити ту изложбу, јавља Катимерини.

Пољопривредници из околине Лангаде и Сереса заједно су кренули ка Улици 26. октобра, а затим су обалским фронтом стигли до јужног лука Међународне изложбе у Солуну.

Фармери из Куфалије, Килкиса и Јанице стигли су у Солун кроз западни улаз. На скупу учествују пољопривредници са Халкидикија, као и пчелари из Никитија и рибари из Миханионе.

Данас се такође одржава протест пољопривредника у Бриселу, где је око 1.000 фармера на тракторима блокирало неколико централних улица у том граду, посебно у близини Европске четврти, где се очекују лидери ЕУ на ванредном састанку Европског савета.

На том протесту су избили нереди, уз случајеве пожара и бацања камења, а саобраћај у Бриселу и околини је отежан, преноси Танјуг.

Извор: Танјуг