Свет

ГОРИ ЕВРОПА! Руси изазвали невиђен хаос! Удар на граници дигао целу државу на ноге!

КИШИЊЕВ – Молдавске власти откриле су делове дрона типа „шахед” на молдавско-украјинској граници, недуго након руског напада дроновима на Одеску област у Украјини, саопштила је молдавска погранична служба.

Кијев индепендент наводи да су руске снаге у ноћи између 9. и 10. фебруара покренуле три таласа напада на Одеску област, циљајући Одесу и инфраструктуру на реци Дунав у округу Измаил, а повређене су четири особе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Кишињев верује да је дрон који је пронађен на молдавској територији оборила украјинска протвваздушна одбрана током напада у ноћи између 9. и 10. фебруара.

Из Молдавије додају да су остаци дрона пронађени у близини села Етули, које се налази 15 километара југоисточно од украјинске луке на Дунаву, Рени, и око 40 километара северозападно од Измаила.

„Проценили смо да нема ризика по локалну заједницу”, саопштиле су молдавске власти, јавља Танјуг.

Забрањен је приступ месту пада, а делови дрона су послати на експертизу, саопштила је погранична полиција.

„Откриће остатака дрона ‘шахед’ на југу Молдавије представља озбиљан подсетник са каквом суморном реалношћу се сусрећемо. Руска агресија угрожава цео континент, а подршка Украјини се мора наставити”, рекла је председница Молдавије Маја Санду.

Извор: Политика