Свет

ХАОС НА КУПЈАНСКОМ ПРАВЦУ: Руси спржили украјинску артиљерију

Војници јединице „Запад“ су уз подршку авијације и артиљерије одбили три напада јуришних јединица украјинске војске на купјанском правцу, изјавили су у Министарству одбране Русије.

Баражном муницијом и дроновима „ланцет“ уништена су четири артиљеријска оруђа, међу којима су и хаубице М198 и М777 америчке производње, самоходни топ „гиацинт-С“ и самоходна хаубица „гвоздика“ калибра 122 милиметара. ПВО средства су уништила девет украјинских дронова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Припадници механизоване пешадије су у сарадњи са артиљеријом и авијацијом одбиле три напада јуришних група 57. моторизоване бригаде украјинске војске у подручју железничке станице Сењковка и језера Лиман – рекао је начелник прес центра јединице „Запад“ Иван Бигма.

ПВО средства су уништила девет украјинских дронова, међу којима и пет јединица „лелеки-100“, три „фурије“ и „ваљкирију“.

Према процени Министарства одбране Русије, Украјина је изгубила на купјанском правцу око 30 војника, четири артиљеријска оруђа, три минобацача, два оклопна транспортера, оклопно возило, девет дронова и три аутомобила.

Извор: Ало