Регион

ХИТНО СЕ ПОВЛАЧИ НЕКОЛИКО СЕРИЈА ПОЗНАТОГ ЛЕКА: Пацијенти који су га користили одмах да се јаве доктору

Компанија Баyер д.о.о., носилац одобрења за стављање у продају лека Иберогаст оралне капи, течности (9 биљних препарата), на захтев Агенције за лекове и медицинске производе (ХАЛМЕД) спроводи поступак привремене обуставе примене и дистрибуције серија ДР08202, ДР08606 и ДР08250 предметног лека.

Предметни поступак се спроводи на основу пријаве сумње на недостатак у квалитету лека, који се односи на резултат ван границе спецификације током испитивања стабилности. Обустава ће важити до окончања провере, о чему ће јавност бити благовремено обавештена. Нису примљене никакве сумње на нежељене ефекте у вези са серијама лека у питању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

На тржишту Републике Хрватске постоје и друге серије овог лека на које суспензија не утиче, као и други лекови из исте терапијске групе. Пацијенти треба да се обрате свом лекару или фармацеуту ако имају било каква питања у вези са тренутном терапијом.

Подсећамо да су здравствени радници дужни да пријаве ХАЛМЕД-у свако нежељено дејство лека, као и недостатке у квалитету лека. Пацијенти код којих је дошло до нежељеног дејства лека могу нежељено дејство пријавити и директно ХАЛМЕД-у, уз препоруку да се за свако нежељено дејство које примете, јаве лекару или фармацеуту за савет како да наставе терапију.

Извор: ТПортал

Ознаке