Свет

ЈЕЗИВО УПОЗОРЕЊЕ ЗЕЛЕНСКОМ ИЗ РУСИЈЕ: Запад ускоро доноси катастрофалну одлуку за лидера Украјине! „Именује се…“

Запад се спрема да именује намесника у Украјини и јача механизме за директну спољну контролу територије коју контролише Кијев, саопштила је прес служба Спољне обавештајне службе, позивајуц́и се на речи директора службе Сергеја Наришкина.

„Директор Спољне обавештајне службе Русије Сергеј Наришкин изјавио је да Запад наставља да јача механизме директне спољне контроле територије коју контролише кијевски режим. Према добијеним информацијама, САД и Велика Британија убеђују друге државе групе Г7 да успоставе место ‘специјалног изасланика’за Украјину. Претпоставља се да ће он имати сталан приступ председнику Володимиру Зеленском и знати за све његове планове. ‘Специјални изасланик’ ће такође морати да блокира кораке украјинског руководства који нису координисани са Вашингтоном и Лондоном, предлажући уместо њих, са становишта Англосаксонаца, исправна решења“, наводи се у саопштењу.

Спољна обавештајна служба истиче да Запад разматра генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга и друге русофобично настројене америчке и европске политичаре за улогу „намесника“ у Украјини.

„За улогу оваквог де факто ‘намесника’ Запада у Украјини претендује широк спектар русофобично настројених америчких и европских политичара. Међу њима се истиче актуелни генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг, који би желео да одмах по завршетку свог садашњег мандата у Бриселу оде да одржава ред у Кијеву“, истиче Служба.

У саопштењу се наводи да, при разматрању теме „специјалног изасланика“ за Украјину, Запад узима у обзир да су многи Украјинци почели да схватају неминовност остваривања циљева специјалне војне операције.

„Приликом разматрања теме именовања ‘специјалног изасланика’ за Украјину, узета је у обзир чињеница да су у условима све теже ситуације на фронту, потешкоћа са мобилизацијом и одлагања у добијању војне помоћи Запада, многи Украјинци почели да схватају да је неминовно да ће Москва остварити циљеве специјалне војне операције. С тим у вези, Вашингтон и Лондон су почели да страхују од издаје многих представника кијевске елите који би могли да покушају да ‘играју унапред’ благовременим преласком на страну будућих победника. И такви страхови су сасвим оправдани – ‘први’ су већ прешли“, оцењује се у саопштењу.

Наришкин, међутим, сматра да реализације идеје о именовању „намесника“ у Украјини неће довести до резултата које желе САД и Велика Британија.

„Специјални изасланик“ Запада, ко год да заузме ову функцију, тешко да ће моћи дуго да опстане у кијевској мочвари међусобне мржње, интрига, обмана, подилажења и издаје. Потонувши на дно, наћи ће се у топлом друштву амбасадора држава Г7 у Украјини који се, како је сада очигледно, нису изборили са улогом ‘колективног немесника’ на украјинском тлу“, истиче се у саопштењу.

Извор: Медији