Свет

МЕДВЕДЕВ САОПШТИО НЕШТО ЈЕЗИВО: То ће бити Апокалипса, нећемо имати избора

Рат са НАТО-ом, који Русији није потребан, али о коме причају лидери земаља алијансе, неће се водити по сценарију специјалне војне операције – одговор Русије ће бити асиметричан, рекао је заменик председника Савета безбедности Руске Федерације Дмитриј Медведев.

Он је на својој Телеграм страници написао да шефови земаља НАТО-а поручују да „морамо бити спремни за рат са Русијом“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Иако је Русија више пута говорила да не планира сукоб са земљама НАТО-а и ЕУ, наставља се крајње опасно ћаскање о овој теми – напомиње Медведев.

– Ако се, не дај Боже, деси такав рат, онда неће ићи по сценарију СВО. Неће се водити у рововима артиљеријом, оклопним возилима, дроновима и опремом за електронско ратовање – наводи заменик председника Савета безбедности РФ.

Подсетио је да је „НАТО огроман војни блок, становништво земаља Алијансе броји скоро милијарду људи, а њихов укупан војни буџет може да достигне један и по билион долара (1,5 хиљада милијарди долара, прим. прев.)“.

– Зато, због неупоредивости наших војних потенцијала, једноставно нећемо имати избора. Одговор ће бити асиметричан. За заштиту територијалног интегритета наше земље користиће се балистичке и крстареће ракете са специјалним бојевим главама. То садрже наше војне доктрине и свима је добро познато. То ће и бити та озлоглашена Апокалипса. Крај свега – рекао је Медведев.

Извор: Медији