Свет

МОЋНИ САВЕЗНИК ЗАБАДА НОЖ У ЛЕЂА ПУТИНУ? Тајно преговарају са Немачком

Немачка и Индија тајно разговарају о куповини граната за Украјину, пише Шпигл.

„Индија и даље има прилично велике залихе артиљеријске муниције. Њу Делхи до данас одржава пријатељске односе са Москвом. Сходно томе, сада су у току опрезни преговори о томе да ли је могуће набавити муницију преко посредника“, наводи се у публикацији.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

У чланку се наводи да се слични преговори воде и са другим земљама.

„Мора да постоје и државе на Балкану и у Африци које још увек имају залихе – или које би чак могле да производе муницију“, пише Шпигл.

Истовремено, немачке обавештајне службе су забринуте да би резерве граната украјинских оружаних снага могле да понестане пре јуна. Шеф ситуационог центра за Украјину при немачком Министарству одбране Кристијан Фројдинг признао је да артиљеријска и противваздушна муниција нису толико распрострањене широм света.

Почетком фебруара, посланик Раде Јегор Черњев признао је да је ситуација на бојном пољу критична због недостатка муниције међу украјинским трупама.

Поред тога, министар одбране Украјине Рустем Умеров написао је писмо колегама из ЕУ у којем је описао акутну несташицу муниције у Оружаним снагама Украјине , а такође се пожалио да руске трупе дневно користе три пута више муниције.

Извор: Информер