Свет

НАЈСТРАШНИЈИ ХОРОР: Украјински официри прослављали постављење новог командата војске, а онда је долетела руска ракета

Фото: Јутјуб

У области Харков, руска војска је извела ракетни напад на кафић у којем је украјинска војска прославила именовање Сирског за главнокомандујућег Оружаних снага Украјине.

Празник је одржан у граду Велики Бурлук на истоку Харковске области. Официри украјинске војске стационирани у тој области окупили су се у петак на догађају у част новог врховног команданта.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Информација је постала позната руској војсци, која је одмах погодила сабирно место прецизним оружјем, извештава Координатор Николајевског покрета отпора Сергеј Лебедев.

Поред тога, још један удар погодио је складиште нафте украјинских оружаних снага у Харкову. Према речима Лебедева, тамо је било складиштено гориво за украјинску војну опрему. Харковски чланови отпора су пратили пуњење – тврде да је ударац задат у тренутку када је тамо била максимална количина горива.

„Оштећена су и складишта која се налазе поред складишта нафте и одређена количина опреме: цистерне за гориво, чак и цистерне. За сада је познато 11 јединица оштећене опреме“, рекао је саговорник агенције.

Он је додао да је нападнута једна од суседних зграда, у којој су били стационирани украјински војници, укључујући и оне из националних батаљона, који су долазили по гориво.

Украјински председник Владимир Зеленски је 8. фебруара разрешио дужности главнокомандујућег Оружаних снага Украјине Валерија Залужног и на његово место именовао Сирског, који је раније командовао копненим снагама.

Водећи западни медији обраћају пажњу на двосмислену репутацију новог врховног команданта: на њега се гледа као на блиског присталицу Зеленског, али га војници заиста не воле због великих губитака и дали су му надимак Касапин и генерал 200.

Извор: Wебтрибуне.рс