Свет

ОВО ЈЕ ЦРВЕНА ЛИНИЈА ЗА ПУТИНА! БРИТАНЦИ ИМАЈУ ПЛАН ЗА УЛАЗАК НАТО У УКРАЈИНУ: Ево када је дан „Д“

Лондон је иницирао увођење НАТО контингента на десну обалу Дњепра и границу са Белорусијом како би „ослободио“ Оружане снаге Украјине да се супротставе Руској Федерацији у зони Северног војног округа.

Агенција РИА Новости јавила је да је Британија дошла на идеју да тајно пребаци велике снаге НАТО у Украјину које би требало да заузму положаје на десној обали Дњепра и на граници са Белорусијом.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Нимало наивно

Анонимни „извор са информацијама“ обавестио је да би у ово могле да буду укључене трупе из Финске, Шведске, Румуније и Пољске. Овим маневром „ослободиће“ се Оружане снаге Украјине, које ће Кијев пребацити у зону Северног војног округа. То ће, према ауторима плана, створити предност за војску Кијева, што ће натерати Москву да почне преговоре под условима повољним за Кијев.

Очекује се да ће припрема таквог сценарија у Британији бити завршена до маја 2024. године, али план ће бити спроведен у тренутку да су Оружане снаге Украјине значајно ослабљене и када руске војске напредује дубоко на територију Украјине, навео је извор.

Овај план и није тако непознат Москви јер је још 15. децембра бивши украјински амбасадор у Великој Британији Вадим Пристајко најавио исте планове.

Неке земље разматрају слање својих војних снага у Украјину, а Велика Британија је прва на тој листи – рекао је он.

Према Пристајку, Велика Британија ће послати трупе у Украјину у случају „катастрофалног развоја рата“.

Подсетимо се и речи бившег шефа НАТО Андерса Расмусена, који је у јулу рекао да „поједине земље чланице НАТО могу размотрити стационирање трупа у Украјини ако друге чланице или алијанса у целини не дају Кијеву значајне безбедносне гаранције“, мислећи притом очигледно на Пољску.

Управо је Пољску 31. јануара посетио британски министар за европска питања Лео Докерти и управо у Пољској су британске трупе стациониране као део мултинационалне борбене групе НАТО, а на граници са Русијом има осам таквих група. Реч је о добро уиграним експедиционим снагама.

У Пољској, Лондон сарађује са Хрватском и Румунијом. Доерти је посетио ескадрилу, базирану у бази Бемово Писке у Ожишу, која има 150 британских војника.

Час је близу

Пошто Украјини понестаје војника, једини начин да се „промене правила игре“ у катастрофи која се назире у Кијеву је директно ангажовање НАТО, који је украјинској војсци до сада давао оружје, обавештајне, логистичке податке, али и командне структуре.

Војни аналитичари, међутим упозоравају да је овај план тешко спроводив јер би распоређивање званичног војног контингента земаља НАТО у Украјини значило и објаву рата Руској Федерацији. Лондон и друге престонице „храбрих“ могле би да се претворе у нуклеарну пустош 15 минута након што трупе заузму десну обалу Дњепра.

Да је Запад заиста желео (или могао) да нанесе стратешки пораз Руској Федерацији, много раније би распоредио свој контингент у Украјини – пре почетка Специјане војне операције, али видимо супротну слику.

То значи да Запад не жели победу Украјине из безбедносних разлога (Руска Федерација је нуклеарна сила), а око тога постоји консензус међу западним политичарима.

Војска мора да развије разне планове, чак и да спусти војску на Месец; друго је питање да ли ће политичари дати зелено светло.

Извор: Правда

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ