Издвајамо Православље

ОВОМ МОЛИТВОМ РАСТЕРАЈТЕ ЛУКАВЕ ДУХОВЕ: Изговарајте ове МОЋНЕ РЕЧИ сваког дана, ЗЛО ће бежати од вас

Молитва светоме Јовану Кронштатском

О, свети угодниче Божји Јоване, пастиру словенскога стада Христовога!

Погледај на многе немоћи наше и на убогост речи наших, па сажаливши се на нас, од греха отупеле и раслабљене, помоли се Свемилостивом Спасу, Богу словенских очајника да нас изведе из таме и безнађа у које западосмо заборавивши Њега, пречисто Јагње Очево, погазивши завете Његове у душама и умовима својим!

Помоли се, свети Јоване Кронштатски, за све Србе: некрштене – да се крсте, крштене – да постану побожни, невенчане – да се венчају и у брачном целомудрију поживе, чувајући плод утробе своје од заметка његовога.
Помоли се за одлутале од Православне вере у јереси, секте и безбожништво, за оне што се баве врачањем и код врачара одлазе – да их Пастир Добри у пустињи духовној пронађе и са радошћу на раме Своје узме и у стадо, крвљу Његовом убељено, врати.

Помени све грешнике да се покају: гордељивце – да се смире под свемоћну десницу Божју, халапљивце – да се науче уздржању, среброљупце – да постану милосрдни, блудочинце – да се врате чедности и чистоти, пушаче, пијанце и наркомане – да одустану од порока коме ропски служе.
И све друге, грехом поробљене, намучене и разорене научи покајању, на исповест их светим молитвама упутивши.

Умоли првосвештеника Цркве наше, Христа Богочовека, да собом нахрани покајнике, сабране око свечасне Трпезе Његове.

Помени, свети Јоване, оче наш у Христу и брате наш по вери и роду словенскоме, све оне који се боре за обнову Образа и Отачаства српског.

Заклони их молитвом од видљивих и невидљивих непријатеља, дај им у руке свесилни мач правде и љубави Божје и штит небеске благодати – да их сила истине укрепи у исповедању светосавскога предања: Бог – Домаћин у васиони, Краљ – Домаћин у држави, Отац – Домаћин у породици.

Да нам Цар Небески, творац Неба и земље, обнови престо и врати миропопмазаног монарха нашег, да нам благослови дом и породицу, обожење, слогу и умножење, да свагда прослављамо Бога, дивнога у свецима Својим и прекраснога у теби, Јоване, утехо наша, сада и свагда и у векове векова.

Амин.

 

 

Извор: Србија јавља