Русија

ПОЧЕЛО ЈЕ! Захарова брутално реаговала после смрти Наваљног

Марија Захарова (Фото: Јутјуб)

Моменталном реакцијом лидера држава-чланица НАТО и закључцима о смрти Алексеја Наваљног у затвору који су појавили пре закључака експерата судске медицине – они су сами себе раскринкали, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

– Моменталном реакцијом лидера чланица НАТО на смрт Наваљног у виду директних оптужби на рачун Русије они су се сами разоткрили. Још нема експертизе судске медицине, али закључци Запада су већ спремни – рекла је Захарова.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Алексеј Наваљни преминуо је у поправном затвору бр 3 у Јамало-Ненецком аутономном округу, саопштила је регионална управа Федералне службе за извршење казни.

У саопштењу се наводи да се затвореник Алексеј Наваљни након шетње осетио лоше и практично одмах онесвестио.

Кремљ је саопштио да Федерална служба за спровођење затворских казни врши све потребне провере у складу са постојећом процедуром.

Генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг рекао је да је „дубоко тужан и узнемирен“ због вести о смрти Наваљног.

– Морамо да утврдимо све чињенице, а Русија треба да одговори на сва озбиљна питања о околностима његове смрти – рекао је Столтенберг.

Европска унија је такође саопштила да сматра Русију одговорном за смрт, рекао је председник Савета ЕУ Шарл Мишел.

– Алексеј Наваљни се борио за вредности слободе и демократије. За своје идеале поднео је највећу жртву. ЕУ сматра да је руски режим искључиво одговоран за ову трагичну смрт – рекао је Мишел.

Извор: Медији