Свет

ПРОЦУРИО ИНТЕРВЈУ КОЈИ НИСУ СМЕЛИ ДА ОБЈАВЕ! Наваљни шокирао Британце: Ко из Лондона помаже Путину?! (ВИДЕО)

Руски опозиционар Алексеј Наваљни једном приликом је прозвао „корумпиране званичнике“ из Лондона и оптужио их да руском председнику Владимиру Путину помажу да на сигурном држи „прљави новац“, открива Скај њуз.

Британска телевизија је набавила никада раније виђен интервју Наваљног, који је 16. фебруара проглашен мртвим у руској кажњеничкој колонији у оквиру Арктичког круга.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Наводи се да је он у том интервјуу говорио о нади коју гаји за бољу будућност Русије, али и ризицима са којима се свесно суочава.

Наваљни је ове коментаре изнео четири године пре смрти, у фебруару 2020. и верује се да је то био један од његових последњих интервјуа које је дао док је још био потпуно здрав.

У августу те године он је преживео тровање у авиону на путу за Москву.

„Рекао бих да Запад не ради буквално ништа“

Наводи се да је интервју посвећен ширем спектру тема, укључујући његова надања да би Русија у будућности могла да постане део Европе, његову личну безбедност, али и оштре речи које је упутио Великој Британији и Западу због тога што увек пуштају Путинове сараднике да се извуку.

– Рекао бих да Запад не ради буквално ништа. Има ту неких ритуалних плесова, али се ништа стварно не дешава. Зашто корумпирани званичници и даље живе у Лондону? Зато што ти корумпирани званичници хране огроман број дивних лондонских адвоката. Ти људи, они ће деловати веома цивилизовано, пријаће нам да чаврљамо са њима док седе до нас, они ће носити кравате и имати углађене манире, а у исто време ће служити интересима истинских, правих бандита – казао је Наваљни.

Британско министарство: Корупција никада неће бити добродошла

Скај њуз наводи да је британско Министарство спољних послова одало почаст томе што је Наваљни живот посветио разоткривању корупције у Русији.

Из министарства је поручено да је „Уједињено Краљевство санкционисало 2.000 појединаца, компанија и организација само у оквиру санкција против руског режима, истовремено директно циљајући елиту у Уједињеном Краљевству која је повезана са Путином“.

– Корупција и клептократија никада неће бити добродошли на нашим обалама – закључило је британско министарство.

„Руси желе да живе као у Европи“

Наваљни је у интервјуу казао да је „Русија европска земља“ и да „сви људи који живе овде желе да живе као у Европи“.

– Тако да се надам да ћу за десет година, уколико ме поново будете интервјуисали, бити у стању да вам испричам како смо успели да окончамо корумпирано прање новца – рекао је Наваљни пре тачно четири године.

Скај њуз је казао да интервју никада пре није приказан, а снимљен је у оквиру документарне серије „Након пада“ (Афтер Тхе Фалл) коју је режирао Метју Торн, а продуцирао Ендрју Данкан.

Извор: Скај њуз

СРБИЈА

РУСИЈА

СВЕТ

ПРАВОСЛАВЉЕ